Contactează-ne

Actualitate

Fonduri de la bugetul judeţului pentru modernizarea spitalelor din Roman şi Bicaz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ spitalul Roman va primi 450.000 de lei ■ unitatea sanitară din Bicaz va primit 200.000 de lei ■

Două unităţi sanitare din Neamţ – Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi Spitalul Orăşenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz – au primit fonduri pentru a putea fi modernizate ori dotate, în baza a două proiecte de hotărîre care au fost aprobate în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Neamţ, care a avut loc pe 11 mai 2020. 

Pentru spitalul din Roman, suma alocată este de 450.000 de lei. Destinaţia acestor bani este realizarea unor lucrări de reparaţii curente pentru înlocuirea ţevilor de ape uzate şi ape pluviale din subsolul spitalului, pentru desfăşurarea în condiţii optime a actului medical şi pentru asigurarea unor servicii de calitate pacienţilor. La această unitate medicală sunt arondate circa 200.000 de persoane din Roman şi comunele limitrofe.

În cazul Spitalului Bicaz, alocarea financiară în valoare de 200.000 de lei va fi utilizată pentru achiziţionarea unor echipamente şi dispozitive medicale, motivat de condiţiile impuse de starea de urgenţă şi măsurile ce trebuie adoptate de fiecare unitate sanitară în vederea limitării răspîndirii infecţiei cu SARS CoV-2, a monitorizării şi internării posibilelor cazuri grave care se vor prezenta în perioada următoare.

„Am condus şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Neamţ, pentru a aproba mai multe proiecte, unele dintre ele extrem de importante în această perioadă, cînd vedem cu toţii cît de necesar este să avem unităţi medicale moderne, dotate, pregătite atît pentru a-i trata pe pacienţi în cele mai bune condiţii cît şi pentru a oferi cadrelor sanitare suportul necesar pentru desfăşurarea activităţii.

 În urma votului colegilor mei, am acordat 200.000 de lei de la bugetul judeţului pentru echipamente şi dispozitive medicale la Spitalul Bicaz şi 450.000 de lei pentru a finanţa lucrări de reparaţii curente la Spitalul Municipal Roman. Am răspuns astfel apelului primarului de Roman, care ne-a făcut cunoscut faptul că sînt necesare lucrări de reparaţii în subsolul spitalului, avînd în vedere că ţevile de evacuare existente prezintă spărturi pe mai multe tronsoane, fapt ce conduce la inundarea spaţiului respectiv şi crearea unui mediu propice apariţiei insectelor dăunătoare.

Mă bucur că plenul legislativului judeţean nemţean a fost de acord cu propunerea mea, de a sprijini municipalitatea romaşcană cu fonduri, astfel încît spitalul pe care îl are în subordine şi care deserveşte întreaga populaţie a oraşului şi a comunelor limitrofe să poată fi modernizat.  Tot în şedinţa de luni am aprobat solicitarea de transmitere a unui teren din proprietatea oraşului Tîrgu Neamţ în proprietatea judeţului Neamţ, pentru a se putea realiza Staţia de Pompieri şi sediul SMURD“, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending