Contactează-ne

Actualitate

FMC Agro Operational România şi-a prezentat oferta la Ziua Sfeclei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ societatea Almos şi partenerii săi au organizat sărbătoarea anuală a sfeclei de zahăr ■ organizatorii au subliniat faptul că în condiţii de pandemie e foarte dificil de interacţionat cu mare parte dintre clienţi ■ prezent la manifestare a fost şi reprezentantul firmei americane FMC Agro Operational ■

Pe cîmpurile experimentale ale companiei Almos Neamţ, pe 3 septembrie, un grup de firme din domeniul agricol au organizat tradiţionala Zi a sfeclei, la care specialişti în domeniul cultivării acestei plante s-au întîlnit la o nouă ediţie a unei importante manifestări ştiinţifice şi comerciale.

Inginerul Alexadru Molodoi a explicat măsurile luate în vederea bunei desfăşurări a manifestării: „Bine aţi venit la Sărbătoarea sfeclei de zahăr. Avem aici o colecţie de 31 soiuri de la toate cele patru firme care furnizează seminţe pentru fabrica Agrana. Sînt prezenţi toţi directorii companiei, dar şi reprezentanţii altor firme importante, care au colaborat cu noi la organizarea evenimentului.

Vom vizita culturile şi vom vedea ce înseamnă programul de protecţie a plantelor, realizat cu suportul mai multor firme de specialitate“, a declarat inginerul Alexandru Molodoi, director executiv Almos Neamţ. Reprezentantul fabricii Agrana, principalul producător de zahăr din zonă, inginer Mihai Dimitriu, director producţie, a subliniat dificultăţile de organizare, în aceste vremuri, a unor astfel de evenimente.

„Am dorit să ne întîlnim din cel puţin două motive, acum cînd trăim aceste vremuri dramatice şi din punct de vedere sanitar, dar şi economic. Important e pentru noi să marcăm şi anul acesta Ziua sfeclei de zahăr. După atîtea luni de izolare, ne simţin cu toţii frustraţi şi e necesar să ne revedem, să împărtăşim experienţele fiecăruia în domeniul cutivării sfeclei, dar şi al prelucrării acesteia. De aceea am organizat evenimentul. Vă invităm să treceţi pe la standurile fiecărei firme participante pentru a vedea ofertele“, a spus Mihai Dimitriu, director Agrana.

Apoi, inginerul Răzvan Cărbune, reprezentant vînzări al companiei FMC Agro Operational România, a vorbit despre oferta societăţii de produse pentru protecţia plantelor.

„FMC România e şi va fi alături de partenerii săi, livrînd, în cel mai scurt timp posibil, produsele de protecţie şi nutriţie a plantelor, precum şi suport tehnic în cîmp“

„FMC Agro Operational este o companie americană, fondată în 1883, aflată în topul mondial al firmelor din domeniu protecţiei plantelor, cu investiţii anuale în cercetare şi dezvoltare de circa 8% din cifra de afaceri, pentru furnizarea de produse şi tehnologii inovatoare şi eficiente, care să răspundă provocărilor cu care se confruntă fermierii din întreaga lume.

Portofoliul FMC cuprinde o paletă diversă de produse pentru protecţia şi nutriţia plantelor, respectiv erbicide, fungicide, insecticide, tratamente sămînţă, biostimulatori şi ferilizanţi foliari, pentru majoritatea culturilor de cereale păioase, rapiţă, floarea soarelui, porumb, soia, sfeclă de zahăr, legume, viţă de vie şi pomi fructiferi“, a precizat Răzvan Cărbune.

Acesta a reamintit că există produse de ultimă generaţie, dezvoltate de cercetarea FMC, dintre care trebuie amintit Omnera, un performant erbicid folosit la protejarea culturilor de cereale păioase. A mai fost menţionat şi gama de insecticide „fanion“: Coragen, Verimark şi Beneviacare, produse extrem de eficiente, „prietenoase“ cu entomo fauna utilă, cu mediul înconjurător şi sigure pentru utilizator.

„Chiar dacă la această manifestare discutăm despre cultura sfeclei de zahăr, FMC e prezent în fermă cu o paletă diversă de produse pentru toate culturile. Pentru sfecla de zahăr, în tehnologie au fost incluse două erbicide şi un fungicid din portofoliul FMC. E vorba despre erbicidul Safari, triflusulfaron-metil, care a fost aplicat în doză de 30 gr/ha, în două treceri.

La prima erbicidare produsul a fost aplicat singur, iar la cea de a doua, împreună cu Venzar 500 SC, în doză de 0,5 lt/ ha, pentru a creşte paleta de buruieni cu frunză lată combătută. Pentru controlul agenţilor patogeni, (Cercosporioza – Cercospora beticola şi făinarea – Erysiphe betae), în programul de protecţie al culturii sfeclei de zahăr, an de an, e inclus fungicidul Impact 125 SC, în doză de 0,5 litri/ha, cu unul sau două tratamente, în funcţie de presiunea de atac“ a explicat Răzvan Cărbune.

Acesta a dat asigurări participanţilor şi potenţialilor clienţi că FMC România e şi va fi alături de partenerii săi, fermieri şi distribuitori, în această perioadă dificilă, livrînd, în cel mai scurt timp posibil, produsele de protecţie şi nutriţie a plantelor, precum şi suport tehnic în cîmp, ori de cîte ori reprezentanţii firmei sînt solicitaţi, pentru a stabili împreună, furnizor şi fermier, cele mai potrivite tratamente ce trebuie aplicate culturilor.

Advertisement








Trending