Contactează-ne

Prima pagină

Flăcări devastatoare în miez de noapte. Oameni rămaşi fără agoniseala vieţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două mari incendii au avut loc la Bahna şi Girov ■ în ambele nedorite incidente cauza a fost scurtcircuitul electric ■

Noaptea de 9/10 iulie 2023 a fost de coşmar pentru două familii din Neamţ, care în toiul nopţii au văzut cum agoniseala de-o viaţă s-a transformat în scrum. Primul apel pentru ajutor a venit în jurul orei 23.28, pompierii de la ISU fiind anunţaţi că arde o lucuinţă din Ţuşcanii din Vale, comuna Bahna.

La locul solicitării au fost alocate mijloace de intervenţie de la Detaşamentul Roman, plus voluntarii de la servicii din două localităţi. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul unei case  şi în interiorul a două camere, cu posibilitatea propagării flăcărilor la o anexă din gospodărie. Incendiul a fost stins, dar pagubele sunt mari.

„A ars acoperişul pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi diverse bunuri. Doi bărbaţi, de 55 şi 51 ani, au suferit atacuri de panică, primind îngrijiri de la echipajul SMURD, dar au refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a fost scurtcircuitul electric“, a transmis Clarisa Jinga, de la ISU Neamţ.

În noaptea menţionată, peste circa jumătate de oră de la izbucnirea primului incendiu, alarma a sunat din nou la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ. În apelul primit la numărul 112 se preciza că este în flăcări o vilă a unei familii cu domiciliul în localitatea Girov.

La adresa indicată de apelant au fost trimise patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. Şi în acest caz flăcările erau de foarte mare amploare, la sosirea cadrelor de la ISU fiind cuprinse de vâlvătaie acoperişul şi o terasă din lemn de lângă casă.

Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar a fost distrus acoperişul pe circa 200 de metri pătraţi, bunuri aflate în interiorul locuinţei (mobilier, electrocasnice, materiale textile, etc) şi terasa din lemn. Nu au fost victime, pompierii stabilind că sinistrul a fost provocat tot de un scurtcircuit electric.

La finalul săptămânii trecute, pompierii au mai avut o intervenţie, de această dată la Piatra Neamţ. Un bloc de locuinţe s-a umplut de fum, după ce un incendiu a izbucnit într-o boxă de la  subsolul imobilului situat pe strada Adâncata. Cadrele inspectoratului nemţean au stins în scurt timp deşeuri textile şi carton pe care cineva le incendiase.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending