Contactează-ne

Prima pagină

Filip Panait, un medic nemțean, prezență în presa din Israel și o polemică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doctorul Filip Panait semnează articole în ziarul de limbă română „Viața Noastră”, publicație ce apare în Țara Sfântă ■ a avut și o polemică în urma celor publicate cu pictorul Josef Wechsler ■

În penultima zi a anului trecut, medicul nemțean Filip Panait a publicat pe pagina de Facebook o sinteză a articolelor sale care au apărut într-o cunoscută publicație din Israel, ziarul în limba română „Viața Noastră”. În Țara Sfântă, după comunitatea evreilor de limbă rusă urmează cea a evreilor de origine română.

Cea de a doua postare a cunoscutului medic este cea din ziua de 2 ianuarie 2024, când face referire la o confruntare pe care a avut-o pe Facebook cu Josef Wechsler, un pictor celebru din Israel, un intellectual despre care nemțeanul apreciază că este ateu convins și un apărător înverșunat al iudaismului.

„Nu am înțeles cum se împăcă aceste două concepte de viață, dar nu asta este problema. La sfârșit de an 2023 a apărut în Israel unul dintre articolele mele despre deputatul turc, care blestema Israel și pe Netanyahu, și care a făcut infarct pe loc, imediat după ce a terminat discursul, iar apoi a murit la spital.

 

Dumnealui (Josef Wechsler – n.r.) afirmă, de câte ori poate, că eu sunt misionar creștin în Israel și, prin urmare, nu ar trebui să fiu ascultat de nimeni”, susține dr. Filip Panait, care citează și reacția opozantului său din Israel referitoare la persoana sa, susținând că nu ar fi prima oară când a aflat despre opiniile acestui autor, în grupurile evreiești sau evreiești-românești din Israel.

„Domnul Panait caută, câteodată explicit și, de multe ori, mai sofisticat, să ne îmbrățișeze cu religia creștină, sau în alte cuvinte să facă misionarism creștin. Ca evreu, nu neapărat religios, misionul este un fel de atac la iudaism, o acțiune care timp de secole a fost dus cu multă violență, iar, în ultimele decenii, se acoperă cu piele de miel și cu vorbe dulcioase, dar rămâne același lucru.

Acum domnul doctor (Filip Panait – n.r.) ne explică faptele actuale, adică atacul unui politician turc contra Israelului și a căpătat un atac de inimă, așa că s-a dus acolo unde noi îl preferăm să fie… Deci care e legătura cu turcul? No bine, e o ocazie să te arăți pe partea evreilor și să-i apropii, fără să-i fi invitat, la credința ta“. Așa este citată opinia pictorului israelian, de către dr. Filip Panait.

Reamintim faptul că, încă din luna octombrie a anului trecut, când a izbucnit războiul din Orientul Mijlociu Filip Panait își arăta îngrijorarea față de escaladare acestui conflict militar, care după cel din Ucraina ar putea declanșa cea de a treia conflagrație mondială. „Războiul din Ucraina a fost primul glonț pe țeava istoriei” afirma în descrierea pe care o făcea conflictului din Orientul Mijlociu.

„Israelul a intrat pe calea profețiilor și nu va mai ieși decât la venirea lui Mesia!”, este de părere medicul nemțean, cel care a înființat în mediul virtual Institutul de Apocalipsă, ce are circa 3.800 de membri din întrega lume, cu 255.000 de vizualizări. Doctorul nemțean mai spunea că, în noiembrie 2022 și în aprilie 2023, a fost în Israel, la invitația lui Herman Bercovici, medic de origine română, doctorul personal al premierului israelian Netanyahu, consilier onorific al României căruia i-a dăruit, cu autograf și ultima sa carte, «Apocalipsa – Jurnal de front», apărută în 2022.

Autor al mai multor invenții brevetate, care au obținut medalii de aur în România și în Belgia la salonul Mondial al Invențiilor, la Bruxelles, proiecte pentru care a purtat negocieri de vânzare-cumpărare și fabricare cu oameni de afaceri israelieni, de origine românească, medicul a făcut câteva vizite în Țara Sfântă. În 2005, el publica o carte, care a suscitat controverse, intitulată „Decodarea Apocalipsei”, urmată în 2008 de „Devastatorul”, care încerca să descifreze codurile lui Daniel, cel mai mare codificator al Vechiului Testament.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending