Contactează-ne

Actualitate

Filierele hoţilor de limuzine din UE

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tot mai multe limuzine sustrase din ţările Uniunii Europene ajung în Neamţ ■ ele sunt evaluate la zeci de mii de euro ■ ultima pe listă este un Porsche ■

Într-un scurt interval de timp, poliţiştii din Neamţ au dat de urma urma unor maşini de lux, care figurau ca sustrase din diverse ţări europene, ele fiind descoperite în câteva localităţi ale judeţului.

Persoanele la care au fost găsite mai multe limuzine nu par a fi autorii furturilor, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire. Este posibil să fi ştiut cine şi de unde le-au furat. Două persoane aflate acum în această postură regretă „afacerea“, deoarece au cumpărat maşinile, probabil cu mult sub valoarea de piaţă, dar cum autovehiculele au fost puse sub sechestru, au rămas cu banii daţi, iar recuperarea sumei achitate este puţin probabil să se petreacă.

Un ultim caz cu un autoturism sustras din străinătate a ieşit la iveală în ultima zi a lunii trecute, când cadrele de la Serviciul de Investigaţii criminale din Neamţ, au efectuat o percheziţie. Descinderea la o adresă din oraşul Târgu Neamţ s-a soldat cu descoperirea unui Porsche, care figura ca fiind sustras dintr-o ţară a Uniunii Europene.

„Poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, un autoturism înmatriculat în Olanda, ce figura furat de pe teritoriul acesteia, din data de 20 aprilie a.c.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente şi înscrisuri referitoare la autoturismul în cauză. Două persoane au fost conduse la sediul IPJ Neamţ, în vederea audierii. Faţă de acestea, poliţiştii continuă cercetările, pentru tăinuire“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Tot în Neamţ, un caz mai „spectaculos“ ieşea la iveală spre sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Într-o hală a unei firme din Bârgăoani au fost descoperite mai multe limuzine, care se aflau în diferite stadii de dezmembrare. Despre două dintre ele, un BMW şi un Audi, existau indicii că erau sustrase din Anglia şi Spania, valoarea lor fiind de circa 100.00 de euro.

Maşină descoperită în România, la o zi după furtul din Italia

Urmează ca ancheta să stabilească care este provenienţa celorlalte maşini. În incintă au fost descoperite şi nenenumărate componente auto, iar ipoteza luată în calcul de anchetatori era că maşinile, sustrase fiind, nu puteau fi comercializate, astfel că erau dezmembrate, iar piesele erau vândute la bucată.

Poliţiştii au ridicat documente, reprezentând livrări de componente din ultimii ani, iar două persoane au fost reţinute. Cu pagube însemnate s-au ales doi nemţeni, plus că s-au ales şi cu dosare penale după ce au fost, involuntar, protagoniştii unei „poveşti“ petrecută într-un oraş de la graniţa României cu Ucraina.

Asta după ce, cadrele Poliţiei de Frontieră Siret, au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme căutate de autorităţile din Italia. Se poate spune că nemţenii au avut şi oarece „ghinion“, ajungând în micuţul oraş sucevean pe data de 5 martie 2021, exact când poliţiştii de la structura menţionată menţionată desfăşurau o misiune din domeniul combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate. Maşinile, în valoare de aproximativ 86.500 de lei, respectiv 91.200 lei, au fost indisponibilizate.

„În jurul orei 13.00, la ieşirea din oraşul Siret spre Suceava, colegii noştri au identificat două autoturisme aflate în incinta unei spălătorii auto, maşini despre care aveau suspiciuni ca prezintă nereguli. Cele două maşini, împreună cu şoferii acestora, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret pentru verificări“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Anchetatorii au stabilit că unul dintre autoturisme, marca Toyota C-HR, figura ca fiind semnalată furată din Italia, o alertă în acest sens fiind emisă de autorităţile străine pe 4 martie. Este posibil ca nemţeanul să fi cumpărat limuzina, care a fost evaluată la circa 17.300 de euro, fără să ştie că era sustrasă.

Cel de-al doilea autoturism, un Mercedes Benz B, care ar costa aproximativ 18.200 de euro, era condus de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, tot din judeţul Neamţ şi în acest caz dovedindu-se că autovehiculul era în atenţia autorităţilor, fiind semnalată ca sustrasă din Italia. Şoferii celor două limuzine au fost puşi sub acuzare, infracţiunea vizată fiind tăinuire.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending