Contactează-ne

Actualitate

Fetiţa înjunghiată de tată a fost externată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evoluţia sugarului a fost bună, fetiţa fiind externată din spital ■ copilul a suferit mai multe leziuni înjunghiate ■ agresorul a fost pus sub acuzare pentru o infracţiune de omor şi două tentative la această faptă ■

Veşti bune despre fetiţa de nici 3 luni, din Roman, care a fost înjungiată de propriul tată în zorii zilei de 6 noiembrie 2021.

A suferit leziuni grave, fiind transferată la o clinică din Iaşi, acolo unde a fost supusă unor intervenţii chirurgicale, iar starea ei de sănătate a evoluat favorabil. Din acest motiv medicii au decis externarea fetiţei, care a fost preluată de mama sa.

„Pacientul de două luni, înjunghiat de către tată, a fost externat. A venit mama şi a preluat copilul, care a avut o evoluţie favorabilă din fericire pentru el”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sfînta Maria” din Iaşi, conform ziaruldeiasi.ro.

Infracţiunea deosebit de sîngeroasă şi de o atrocitate ieşită din comun a avut loc în dimineaţa zilei de sîmbătă, 6 noiembrie, în jurul orei 08:00, într-un apartament din oraşul Roman. În urma unui conflict spontan, Nicolae Damian şi-a atacat soţia cu cuţitul, rănind-o.

La acel moment femeia dormea cu cele fiice, gemene, în vîrstă de 2 luni şi jumătate. S-a lupta cu agresorul, iar la un moment dat a reuşit să fugă pe casa scării cu fiul ei de 9 ani, căruia îi spusese să strige după ajutor. Acuzaul a ieşit după ea, însă a renunţat să o mai urmărească şi s-a întors în casa unde gemenele rămăseseră fără apărare.

Le-a înjunghiat în mod repetat pe cele două copile, apoi s-a baricadat înăuntru, anchetatorii fiind nevoiţi să spargă uşa. Nu a opus rezistenţă, iar într-o cameră au fost descoperite cele două fetiţe gemene. Una dintre fete a suferit leziuni grave şi nu a mai putut fi salvată, în ciuda eforturilor medicilor. Cealaltă copilă a fost şi ea grav rănită, a fost operată, iar acum s-a întors acasă.

Imediat după faptă agresorul a fost reţinut, ulterior fiind arestat preventiv. El a fost pus sub acuzare pentru trei infracţiuni împotriva vieţii, una de omor calificat şi două de tentativă la această faptă. Judecătorii şi-a motivat hotărîrea şi au apreciat acţiunea inculpatului ca fiind de o ferocitate ieşită din comun în condiţiile în care fiicele gemene erau vulnerabile.

„Prin modalitatea de a acţiona, intensitatea loviturilor aplicate, zonele vizate şi obiectul vulnerant folosit (un cuţit), inculpatul a urmărit în mod direct – producerea morţii victimelor, acţionînd cu o ferocitate ieşită din comun asupra propriilor membri de familie, nesocotind total starea de vulnerabilitate evidentă a celor două fiice gemene de aproximativ 3 luni.

Prin acţiunea sa, inculpatul a provocat un sentiment de oroare în rîndul opiniei publice, marcate de modalitatea de săvîrşire a faptelor şi de circumstanţele vizînd persoanele vătămate. Actele de violenţă comise de inculpat au vizat valori sociale supreme – viaţa – respectiv dreptul inviolabil la viaţă, la integritatea fizică, psihică şi materială a oricărei fiinţe umane, astfel încît nimic nu justifică săvîrşirea unor fapte neîndoielnic de o gravitate extremă“, conform Tribunalului Neamţ.

În timpul cercetărilor, inculpatul a declarat că mintea i-a fost întunecată de problemele personale şi cele de serviciu. Se bănuieşte că era într-o stare de depresie şi urma să fie expertizat, pentru a se stabili da are discernămînt în raport cu fapta comisă. Dacă va fi găsit vinovat de faptele reţinute în sarcina sa, inculpatul ar putea fi condamnat la cea mai grea pedeapsă, 25 de ani de închisoare sau detenţia pe viaţă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending