Contactează-ne

Actualitate

Festivalul Kult Fest, o reuşită

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cea de-a IV-a ediţie au participat mii de romaşcani şi oaspeţi din alte oraşe ■ pentru buna desfăşurare a evenimentului au lucrat 200 de voluntari ■

Timp de trei zile, pe stadionul Moldova, s-a desfăşurat în week-end cea de a IV-a ediţie a unui festival care şi-a propus să aşeze Romanul pe harta marilor evenimente de acest gen din România. Organizatorii, sprijiniţi logistic de primărie şi de firme partenere, au reuşit să adune la laolaltă peste 5000 de oameni care şi-au dorit să petreacă împreună clipe de neuitat. „Ne bucurăm că ediţia a IV-a a festivalului nostru a fost cu mult mai activă şi mai interesantă ca cele anterioare, în sensul că ea s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, în care au existat o serie de ateliere dedicate tuturor: prima zi a fost dedicată copiilor care s-au bucurat împreună cu Gaşca Zurli, cea de a doua zi a fost dedicată adulţilor care au participat la diverse ateliere, iar în cea de a treia zi adolescenţii. Toate aceste acţiuni au încurajat dezvoltarea personală a participanţilor, indiferent de vîrstă. Kult Fest s-a născut din dorinţa unor tineri de a transforma oraşul Roman într-un spaţiu în care energie pozitivă, spiritul creativ, prietenia şi iniţiativa contează pentru comunitate. Totul a fost despre o lume frumoasă şi despre bucuria de a fi împreună, sloganul manifestărilor fiind «Mixăm generaţii» într-un spaţiu fabulos, unde fericirea şi libertatea au fost cap de afiş. Am fost ajutaţi logistic de către primărie şi practic de peste 200 de voluntari din Roman şi din întreaga ţară. Au venit oaspeţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării: Bucureşti, Craiova, Timişoara, împătimiţi ai acestui gen de festival. Am dorit să demonstrăm că şi într-un oraş mic se pot întîmpla evenimente mari“, a declarat Cătălina Popescu, directorul comercial al evenimentului. După ce ziua zeci de tineri, şi nu numai, au participat la tot felul de ateliere de dezvoltare personală, seara, cu mic cu mare, romaşcanii au participat la o diversitate de concerte: de la Gaşca Zurli, la Nicole Chery, Phoenix, Subcarpaţi, ROA şi Macanache. Intrarea s-a făcut pe stadionul Moldova, pe bază de bilete în valoare de 60 lei şi abonamente de 130 lei pentru toate cele trei zile. Organizatorii apreciază că per total festivalul, care s-a bucurat de mare audienţă, în ciuda căldurii ucigătoare, a fost un succes. Dacă nu vor fi acoperite în totalitate cheltuielile de organizare, primăria urmează să susţină financiar, în special, costurile privind onorariile artiştilor. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Kult Generation Roman, în colaborare cu firma Maroni Events şi cu sprijinul unor sponsori.

Actualitate

A crescut consumul de oxigen, la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Unul dintre „medicamentele“ cel mai des folosite în actuala pandemie de coronavirus este oxigenul. Purtătorul de cuvînt al Spitalului de Urgenţă Roman, Andreea Trifan, a explicat sursele de alimentare ale unităţii cu acest produs vital pentru îngrijirea bolnavilor în cazul diverselor afecţiuni, în care scade saturaţia de oxigen în sînge şi organismul trebuie „alimentat“.

„La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman dispunem de două variante de alimentare cu oxigen. Avem reţeaua fixă, în staţia centrală, care este alimentată de la stocatorul Messer, oxigen folosit în special în Blocul Operator, CPU şi ATI, acolo fiind şi cel mai mare consum. De asemenea, în spital se folosesc şi buteliile de oxigen portabile, acestea fiind alimentate de LindeGaz şi care sînt folosite pentru celelalte secţii ale spitalului“, a declarat Andreea Trifan.

Aceasta a spus că aceste butelii mobile sînt folosite pentru pacienţii în stare gravă, care necesită oxigen pentru a putea fi deplasaţi, de la o secţie la alta, în vederea investigaţiilor. „În spital avem 192 de guri de oxigen, din care 20 sunt pe ATI. Acum, în ultima perioadă a anului, de cînd afecţiunile pulmonare au crescut, mai ales din cauza pandemiei Covid-19, a crescut şi consumul de oxigen. În luna octombrie, faţă de luna mai, de exemplu, s-a folosit cu 25% mai mult oxigen din staţia fixă şi a crescut cu 40% mai mult consumul de la butelie“, a mai spus purtătorul de cuvînt al unităţii.

Citește știrea

Actualitate

Se cere sprijin pentru depistarea unor bătăuşi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 26 de ani, din Piatra Neamţ, a fost bătut de membrii unui grup de cinci persoane, care încă nu au fost găsiţi de anchetatori. Altercaţia a fost surprinsă de camerele de supravegere de la o societate, iar acum Poliţia Piatra Neamţ solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea a cinci persoane.

Dosarul penal a fost întocmit sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. „După vizualizarea imaginilor surprinse de camere, poliţiştii au constatat faptul că, la data de 9 septembrie 2020, în jurul orei 23:00, în timp ce un tînar de 26 de ani, din Piatra Neamţ, se afla în faţa unei societăţi comerciale din municipiu, ar fi fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de către cinci persoane necunoscute“, anunţă Poliţia Neamţ.

Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să anunţe Poliţia municipiului Piatra Neamţ, la telefon 0233/211.113 sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Citește știrea

Actualitate

Arestare în dosarul fraţilor lideri interlopi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ trei indivizi au fost prinşi în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT ■ au băgat spaima în patronii sălilor de jocuri de noroc, cărora le cereau taxă de protecţie ■ în cauză sînt acuze de şantaj, camătă, hărţuire sau grup infracţional organizat ■ au fost indisponibilizate patru maşini, lei, valută şi telefoane ■

Fraţii Tănase, cei care au băgat spaima în patronii păcănelelor din Roman, au fost arestaţi de magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ. În şedinţa din 24 noiembrie 2020 au fost încătuşaţi, pentru 30 de zile, Sorin Tănase, de 42 de ani, Gheorghe Gabriel Tănase, în vîrstă de 39 de ani, şi Aurel Tănase, 50 de ani.

Cei trei au ajuns după gratii pentru acuze de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, camătă, ameninţare sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Imediat după pronunţarea sentinţei, fraţii au atacat decizia Tribunalului Neamţ. Cauza va ajunge pe rolul Curţii de Apel Bacău care va stabili dacă decizia primei instanţe este justă sau nu.

Totul a început pe 23 noiembrie, cînd anchetatorii au descins la Roman, vizaţi fiind membrii unei grupări care desfăşura activităţi ilicite. Din 2017, ei se „ocupau“ de cei care aveau afaceri în domeniul jocurilor de noroc, cărora le cereau taxe de protecţie. În cauză mai sînt cercetate şi alte persoane, fiind acuze de şantaj, camătă, ameninţare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, fiind indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit.

„În cursul anului 2017, şase persoane, din Roman, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ. Aceştia ar fi ameninţat cu acte de violenţă atît angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cît şi clienţii.

Prin aceste acţiuni, ar fi determinat reprezentanţii acestor săli să le achite taxe de protecţie. De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, ar fi oferit bunuri, precum şi diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş.

„Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobîndă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform aceleiaşi surse. Totodată, în cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobînzile ar fi crescut zilnic, iar persoanele cu datorii ar fi fost ameninţate şi constrînse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

Citește știrea

Trending