Contactează-ne

Actualitate

Festivalul de muzică Luky Kids, organizat în aer liber

Știre publicată în urmă cu

în data de

Odată cu măsurile treptate de relaxare şi la Roman au început să se creioneze planurile de desfăşurare a unor manifestări culturale, care pot fi organizate doar în aer liber.

Trebuie respectate regulile de desfăşurare a spectacolelor, concertelor, a festivalurilor publice şi private, în condiţiile în care este permisă participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune, amplasate la distanţă de 2 metri unul de altul, cu purtarea măştilor de protecţie şi luarea unor măsuri de dezinfecţie.

„Festivalul se află anul acesta la a IX-a ediţie şi ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 23-24 martie. Din păcate, în contextul pandemiei de coronavirus, nu s-a putut ţine la termen, dar ne gîndim să-l organizăm în pe 4 şi 5 iulie, ţinînd cont de faptul că cererea copiilor, părinţilor şi profesorilor de organizare a acestui îndrăgit festival de muzică uşoară, este foarte mare.

După două luni de izolare, copiii sînt dornici să urce pe scenă, pentru că toţi sîntem nerăbdători să ne reluăm activitatea. Tocmai de aceea ne dorim ca Festivalul Luky Kids să se desfăşoare şi anul acesta în condiţiile măsurilor de siguranţă impuse de legislaţia sanitară. Ne dorim, din tot sufletul, ca Primăria şi Consiliul Local Roman să fie şi anul acesta alături de noi şi să ne sprijine pentru ca acest festival să poată fi organizat, în aer liber.

Bineînţeles că acest lucru presupune costuri mai mari ca cele avute pînă în prezent, dar cu sprijinul romaşcanilor sîntem siguri că vom putea implementa acest proiect cultural îndrăgit. Ar exista posibilitatea ca acest festival să aibă loc în Complexul de Agrement Moldova, unde există o scenă în aer liber sau în parcul municipal, unde se pot asigura condiţii optime. Vom purta o discuţie cu domnul primar, Lucian Micu, pentru a analiza posibilităţile organizatorice.

Noi sîntem deschişi la orice propuneri. Important este ca festivalul să aibă loc şi anul acesta“, a declarat Mihaela Tertelici, organizatoarea Festivalului Luky Kids. Manifestarea este un eveniment cultural şi artistic, la care participă copiii şi adolescenţi, din ţară şi Republica Moldova, cu vîrste între 4 si 18 ani şi 18 plus, care îşi doresc să devenă „vedete“. Din juriul acestei ediţii fac parte compozitorii Nicolae Caragea, Liviu Manolache, Viorel Gavrilă şi îndrăgita interpretă Stela Enache.

Advertisement
Trending