Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

„Farmexpo 2006“, începutul unei traditii la Piatra Neamt

Știre publicată în urmă cu

în data de

• manifestarea va avea loc în fiecare an, în prima sîmbãtã de dupã Sfînta Maria • la final, TCE 3 Brazi va oferi tututor participantilor un picnic • „trebuie sã aducem municipiul Piatra Neamt în centrul atentiei“, a promis Mihai Apopii, presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt •

Organizatorii primei editii a manifestãrii expozitionale Farmexpo 2006, care va avea loc în perioada 19-20 august 2006, au lansat oficial actiunea, care se doreste a fi una de amploare, un punct de atractie pentru toti, dar mai ales pentru specialistii din agriculturã si zootehnie. Dupã ce, initial, a fost amînatã din cauza restrictiilor cauzate de gripa aviarã, „Farmexpo 2006“ va avea, totusi, loc la Baza Hipicã din Piatra Neamt. „Dorim sã facem o actiune care sã rãmînã traditie, în prima sîmbãtã dupã Sfînta Maria. Avînd în vedere importanta acestor activitãti în structura economicã a judetului, o expozitie pe profil zootehnic este mai mult decît necesarã. Firma TCE 3 Brazi va asigura partea financiarã si suportul logistic. În cadrul acestor manifestãri, se va organiza si Ziua Fermierului si vor fi cinstiti cei care au avut o contributie în dezvoltarea acestui sector din judetul nostru. Trebuie sã recunoastem performanta, iar TCE 3 Brazi a adus si mentine performanta în domeniul agricol. Are mãsura responsabilitãtii si fatã de comunitatea din care face parte“, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt, Mihai Apopii. CCI Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Primãria Piatra Neamt, Directia pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã Neamt, precum si societatea TCE Trei Brazi, Baza Hipicã si Romexpo si-au dat mîna pentru a pune bazele primului tîrg de profil care se adreseazã, în principal, agricultorilor si celor din domeniul cresterii animalelor. Cei care s-au ocupat de buna desfãsurare a evenimentului încearcã sã facã din aceastã expozitie un punct de interes pentru mai multe categorii de persoane, publicul tintã fiind, totusi, crescãtorii de animale. Se intentioneazã atragerea tinerilor si copiilor în acest domeniu, organizînd evenimente speciale dedicate educatiei, prin grija fatã de animale. Pentru buna desfãsurare a manifestãrii, Baza Hipicã „Virgil Bãrbuceanu“ care, în acest an, serbeazã 20 de ani de la înfiintare, a fost stabilitã ca zonã de desfãsurare.

Paletã variatã de manifestãri

Vor avea loc prezentãri de animale, pe specii si rase, cu selectarea si premierea exemplarelor reprezentative, se va sãrbãtori Ziua Fermierului, expozitii de echipamente, tehnologii si medicamente pentru sãnãtatea si cresterea animalelor. „Neamtul este recunoscut ca judet cu pondere în agriculturã si cresterea animalelor, iar Piatra Neamt meritã sã arate lumii ce are si sã facã o sãrbãtoare din asta. Cu ocazia Zilei Fermierului, îi vom sãrbãtori pe cei din domeniu care au avut o contributie importantã, precum si firmele care au avut aport în dezvoltarea agriculturii“, a spus medicul Vasile Pachitanu, de la firma TCE 3 Brazi. Agricultorii si crescãtorii de animale vor participa la seminarii cu lectori specialisti din Austria, SUA, de la Facultatea de Zootehnie din Iasi si de la Directia Agricolã Neamt. În ultima zi, duminicã, 20 august, de firma TCE 3 Brazi va oferi un picnic. „Farmexpo“ va avea atît un caracter profesional, prin seminariile, prezentãrile de animale organizate si alte actiuni, cît si unul educational, prin stimularea interesului copiilor pentru acest domeniu. Vor fi aduse, în atentia publicului, dotãri de ultimã generatie, echipamente veterinare, vaccinuri si medicamente. Pe lîngã standurile traditionale, vor mai fi prezente, cu produsele lor, firme de consultantã în agriculturã. „Nu am urmãrit sã fiu presedintele Camerei de Comert, dar, dacã am fost ales, voi face treabã. Trebuie sã aducem municipiul Piatra Neamt în centrul atentiei, sã devinã o destinatie. Nu putem rãmîne dependenti de luna august, cînd vin cu bani cei care lucreazã în strãinãtate. Trebuie sã facem ceva, iar pentru un astfel de eveniment îti trebuie curaj. Nu e ca si cum ai expune mobilã sau flori. Pentru transportul de animale e nevoie de avize, de aprobãri si de multã muncã“, a adãugat Mihai Apopii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending