Contactează-ne

Prima pagină

Fărădelegi de sute de mii de euro comise în Belgia. Percheziții pentru recuperarea de aparate medicale, laptop-uri și telefoane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ trei percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiștii din Iași și Roman ■ un nemțean este cercetat pentru tăinuire ■ valoarea prejudiciului este de peste 350.000 de euro ■

După cum a transmis Poliţia Română, descinderile au avut loc în prima zi a lunii martie 2024, fiind puse în executare de cadrele de la Serviciul Investigaţii Criminale aI IJP Iaşi şi de la Poliţia Roman, în vizor fiind un bărbat. Se bănuieşte că acesta ar avea legături cu alte persoane vizate de investigaţie.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 3 octombrie 2023, mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă online, aparatură medicală ce ar fi fost sustrasă de pe 8 septembrie 2023, din Belgia, persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu de 50.000 de euro“, se arată într-un comunicat dat publicităţii, pe 3  februarie, de Poliţia Română.

La percheziţii aveau să apară şi alte „surprize“. Au mai fost identificate şi alte bunuri suspecte în ceea ce priveşte provenienţa, precum telefoane mobile, laptopuri şi 40 de aparate medicale, valoarea acestora fiind estimată la peste 350.000 de euro. Toate acestea au fost sechestrate, în vederea continuării cercetărilor.

După descinderi, un bărbat de 43 de ani din Roman a fost interogat, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Activităţile din dosar au fost desfăşurate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din IGPR.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending