Contactează-ne

Actualitate

Fără închisoare în urma unor afaceri cu canabis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doi tineri, prinşi cînd intenţionau să vîndă substanţa interzisă, au fost condamnaţi la închisoare fără executare

Magistraţii Tribunalului Neamţ s-au pronunţat într-un dosar de trafic de droguri şi au aplicat pedepse fără executare celor doi inculpaţi. Este vorba Mihai Alberto Budei şi Tudor Adrian Dimişcă, care au primit cîte un an şi 6 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

Ei au de respectat mai multe condiţii, altfel ajung după gratii. Judecătorii au confiscat de la inculpaţi banii obţinuţi din infracţiune. 1.475 de lei şi 1.310 lei şi i-au obligat la plata cu titlu de cheltuieli judiciare a 5.500, respectiv 6.500 de lei. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Ambii inculpaţi au intrat în vizorul oamenilor legii şi au fost reţinuţi la începutul lunii februarie 2020, fiind prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au dispus arestul la domiciliu, pînă la 13 iunie 2020.

Faptele au avut loc pe 8 februarie 2020, cînd poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror de la DIICOT Neamţ, au acţionat pentru combaterea traficului de droguri de risc.

A fost constatată o infracţiune în flagrant delict, fiind ridicate, de la două persoane, aproximativ 20 de grame de substanţă vegetală cu aspect de cannabis, destinată comercializării. Apoi, pe 9 februarie poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare în Piatra Neamţ, la trei tineri, doi de 24 de ani şi unul de 25 de ani.

În urma descinderilor s-au descoperit 10 grame de substanţă cu aspect de cannabis, dispozitive de mărunţit, trei telefoane mobile, 50 de ţiple din material plastic şi un recipient din plastic ce prezentau urme de materie vegetală. Faţă de Mihai Alberto Budei şi Tudor Adrian Dimişcă, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi înstanţei, care a decis arestul la domiciliu.

FOTO: generica

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending