Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Fãrã contestatii, Drupo va munci pe drumurile judetului

Știre publicată în urmă cu

în data de

• rezultatul licitatiei electronice care a selectat societatea Drupo pentru a repara drumurile din Neamt nu a suferit modificãri • nici o altã firmã de profil nu a depus contestatii •

Societatea Drupo va avea de treabã în perioada caldã a acestui an. Ea a cîstigat licitatia electronicã pentru reparat si modernizat drumurile de interes judetean si nici o altã firmã nu a contestat rezultatul. Dupã cum a declart inginerul Sorin Cezar Brumã, directorul societãtii cîstigãtoare, în urmã cu cîteva zile a semnat contractul cu Consiliul Judetean pentru demararea lucrãrilor. Dupã o radiografiere a traseelor care necesitã urgent interventii, s-a stabilit cã echipele de lucru ale SC Drupo vor actiona pe drumul care leagã localitãtile Silistea si Secuieni, cel dintre Români si Fãurei, Tazlãu si Mãnãstirea Horatia, Horia si Mãrgineni. Distruse mai sînt si drumurile dintre Luminis si Negulesti, Valea Ursului si Oniceni, Roman-Bîra- Sagna si dintre Roman si Sãbãoani. Nu doar gropile din soselele asfaltate vor fi acoperite în judetul Neamt în perioada caldã a acestui an, ci si cele existente pe drumurile pietruite. Se va pune balast în gropile de pe drumul Drãgãnesti-Praxia, pe cel din satul Români, pe drumul din Mãrgineni, pe cel dintre Dulcesti si Talpa, la Girov, prin Dochia si pînã la Itrinesti, între Podoleni si Negritesti (drum preluat din categoria celor comunale), de la Valea Ursului la Oniceni, pe drumul din Sabasa si pentru acoperirea gropilor dintre Ion Creangã si Icusesti. Printre lucrãrile care vor fi realizate pe drumurile judetene sînt cele care presupun executarea tratamentelor bituminoase. Dupã cum a declarat Doru Conache, directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Neamt, aceste tratamente vor fi realizate pe o lungime de 23,15 kilometri. Se va actiona pe traseul dintre Tazlãu – Roznov – Dobreni – Mãnãstirea Horaita, pe o lungime de cinci kilometri, pe drumul spre Mãnãstirea Bistrita, spre Mãnãstirea Neamt si la Tãmãseni.

20 de kilometri de covor asfaltic

Cele mai complexe lucrãri care se vor realiza pe drumurile judetene sînt cele care presupun realizarea covoarelor bituminoase. Se va turna un kilometru de asfalt la Bîrgãoani, unul la Fãurei, unul cãtre Mãnãstirea Rãzboieni (anul trecut a fost turnat asfalt pe un alt kilometru din acelasi drum), pe un kilometru si jumãtate se va turna asfalt între Dobreni si Mãnãstirea Horaita, pe DJ 156C, în Tazlãu, pînã la Primãrie, va fi modernizat tot un kilometru. În planul de activitate pe acest an al Consiliului Judetean a fost prins si traseul Horia – Trifesti – Mãrgineni – Fãurei, pe care se va turna asfalt pe doi kilometri, între Izvoare si Bahna – pe un kilometru, între Sagna si Doljesti – pe aceeasi lungime, între Davideni si Tibucani – pe doi kilometri, la Statiunea Oglinzi – pe un kilometru. Între Hanu Ancutei si Girov, traseul va fi modernizat pe cîteva sute de metri, între Horia si Valea Ursului – pe o mie de metri, la fel între Girov si Dochia, ca si între Chintinici si Piatra Soimului. Pentru toate aceste lucrãri, de la bugetul Consiliului Judetean Neamt vor fi alocate 7,7 milioane de lei – 77 miliarde de lei vechi. Conform calculelor, un kilometru de covor asfaltic, care va avea o grosime de patru centimetri, cu tot cu lucrãrile aferente realizãrii acestor lucrãri, va ajunge la 170.000 de lei – 1,7 miliarde de lei vechi. Acestea nu sînt singurele fonduri alocate lucrãrilor pentru întretinerea si repararea drumurilor judetene. Mai sînt 500.000 de lei – cinci miliarde de lei vechi – obtinuti din vînzarea unor bunuri, iar Consiliul Judetean va face un împrumut de 40 milioane de lei – 400 miliarde de lei vechi – tot pentru întretinerea si repararea drumurilor de interes judetean.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending