Contactează-ne

Prima pagină

Fapta de bravură a unui pompier. A salvat o persoană dintr-o casă în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ plutonierul Mădălin Borș, care-i încadrat la Detașamentul de pompieri Roman, a observat un incendiu și a sunat la 112 ■ apoi a scos dintr-o cameră un bărbat de 50 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon ■

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a transmis detalii despre un incendiu care s-a produs în municipiul Roman în seara zilei de miercuri, 6 decembrie. Până la sosirea forțelor de intervenție, plutonierul Mădălin Borș, aflat în timpul liber, a fost persoana care a anunțat la 112 nedoritul incident și a scos din camera cuprinsă de flăcări un bărbat intoxicat cu fum.

„La ora 19:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Muncii, din Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și Serviciul de Ambuloanță. Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat de 50 de ani de către o persoană ce se afla în trecere.

Victima a fost preluată de echipajul SAJ sosit la locul evenimentului, după care a fost transportată la CPU Roman. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars elementele de tâmplărie, materiale textile și obiecte de mobilier din interiorul camerei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare)”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Neamț, care face cunoscut și faptul că unul din angajații Detașamentului de pompieri Roman, plutonierul Mădălin Borș este persoana care a apelat serviciul de urgență 112 și mai ales a făcut un gest de mare altruism.

Fără ezitare, a intrat în locuința cuprinsă de flăcări, pentru a vedea dacă există persoane surprinse de incendiu. „Mădălin a oprit autoturismul și a mers să vadă ce se întâmplă. Imediat a apelat 112 anunțând evenimentul și fără să stea prea mult pe gânduri a intrat în locuință să vadă dacă sunt persoane surprinse. Într-una din camere a găsit un bărbat intoxicat cu fum, pe care l-a evacuat din camera cuprinsă de flăcări.

Bărbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ, care tocmai sosise la locul evenimentului. Mădălin a acționat alături de colegii sosiți la locul solicitării pentru stingerea incendiului”, a declarat căpitan Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț. Maria Tălmăcel, medic coordonator al CPU Roman, a afirmat că bărbatul a fost internat la Secția de Medicină Internă, starea lui fiind  stabilă: „Pacientul este stabil, conștient, în afara oricărui pericol”. Totul e bine când se termină cu bine!

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending