Contactează-ne

Prima pagină

Falși brokeri, naivitate plătită scump. Unui nemțean i-a fost devalizat contul bancar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

Reclamaţia în acest caz a fost depusă pe data de 18 aprilie 2024, cadrele de la Poliţia Roman fiind sesizate, de către un bărbat de 54 de ani, din oraşul menţionat, cu privire la faptul că persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi  brokeri de investiţii la o instituţie financiară, l-au păcălit.

Ancheta demarată a stabilit faptul că, în urmă cu două zile de la plângerea depusă, autori necunoscuţi ar fi efectuat mai multe operaţiuni financiare frauduloase în contul bancar al persoanei vătămate, fără a avea consimţământul acesteia. Valoarea totală a tranzacţiilor ilegale este de 24.500 de lei.

„A fost deschis un dosar penal şi continuă ancheta pentru a fi identificaţi toţi cei implicaţi şi stabilirea întregii scheme de înşelăciune. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos“, a transmis inspector Ramona Ciofu.

Deoarece astfel de escrocherii au mai fost puse la cale în ultima perioadă, Poliţia Neamţ a transmis câteva sfaturi utile pentru a preveni comiterea lor. Orice firmă sau persoană care oferă servicii de investiţii trebuie să fie licenţiat şi autorizat. Verificaţi întotdeauna background-ul unei companii şi asiguraţi-vă că au licenţa adecvată.

Cumpărarea de acţiuni nu poate fi realizată decât printr-un intermediar autorizat, acesta neavând voie să solicite plăţi sau date personale prin intermediul unei pagini de internet. Solicitaţi întotdeauna informaţii scrise, cum ar fi prospectele de investiţii, detaliile companiei sau orice alt document relevant.

„Promotorii fraudelor pot folosi tactici agresive pentru a determina investitorii să acţioneze rapid, precum termene limită sau oportunităţi exclusive care «dispar rapid». Dacă sunteţi victima unei fraude cu investiţii sau suspectaţi că cineva încearcă să vă înşele, raportaţi situaţia autorităţilor financiare şi poliţiei“, transmit poliţiştii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending