Contactează-ne

Actualitate

Externat din spital cu câteva ore înainte ca socrul să-i ardă de viu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ preşedintele Partidului Mişcarea Populară Roman, Sorin Dumitru Cazan, a fost externat din Spitalul Judeţean, cu cîteva ore înainte de incendiul de la ATI ■ susţine că a avut zile, în timp ce socrul a murit ars de viu ■ întreaga sa familie se află în izolare, fiind depistată pozitiv cu virusul SARS Cov 2 ■

Printre cei 10 pacienţi morţi în cumplita tragedie de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ se numără şi socrul preşedintelui Mişcarea Populară Roman, Sorin Dumitru Cazan.

Acesta povesteşte, printre lacrimi, drama pe care o trăieşte familia sa, el, soţia şi soacra, fiind depistaţi pozitiv.

„Eu am fost internat în Spitalul din Piatra Neamţ pe 3 octombrie, fiind diagnosticat cu SARS Cov 2. Pe data de 14 octombrie, la ora 14.00 am fost externat, după ce rezultatul testului mi-a ieşit negativ. Socrul meu, Mihai Militaru, în vîrstă de 80 de ani, a rămas internat în spital, la Piatra Neamţ. La plecare se afla într-o rezervă de două persoane la etajul al III-lea şi sincer să fiu nu ştiu cînd a fost mutat în salonul de opt persoane, toate moarte în incendiul produs.

Nu ştiu motivul pentru care a fost transferat, pentru că nu am vorbit cu el decît la telefon, el fiind în continuare pozitiv. Cînd am discutat ultima oară mi-a spus că respiră greu şi că e conectat la aparatul de oxigen. Nu ştiu de ce a fost transferat în alt salon, însă am convingerea că dacă ar fi rămas în rezerva de la etajul III, acum ar fi trăit.

Am aflat de decesul său printr-un SMS pe care l-am primit de la managerul spitalului, Lucian Micu, pe la ora 22.00, prin care mă anunţa că socrul meu se află printre victime. L-am întrebat ce vrea să spună şi mi-a spus că se află pe lista persoanelor decedate în urma exploziei.

Nu pot exprima în cuvinte ceea ce trăim acum. Înţeleg că poţi intra în spital cu o boală, e drept destul de gravă, dar mi se pare cumplit să mori ars ca un şobolan în urma unei explozii. Este de neînţeles pentru mine tot ceea ce s-a întîmplat şi mă gîndesc că puteam şi eu foarte bine să mă număr printre victime dacă nu aş fi fost externat la ora 14.00“, a declarat Sorin Cazan.

Acesta a spus că nu ştie dacă va acţiona sau nu spitalul în judecată, pentru că decizia urmează să fie luată în familie după ce îşi vor conduce, pe ultimul drum, ruda decedată. Politicianul spune că în spital a fost tratat foarte bine de cadrele medicale şi de aceea nu ştie dacă se va îndrepta cu acţiune judecătorească împotriva conducerii unităţii sanitare. I se pare, însă, inadmisibil ca cineva să aibă şanse să scape de o boală atît de cumplită, dar să moară într-un inendiu.

Întrebat fiind de unde s-a infectat, Sorin Cazan crede că a luat boala de la mama sa, care şi ea a fost internată la Spitalul Roman, mai întîi, apoi în Spitalul Judeţean, cu aceeaşi boală, fiind externată înaintea lor. Problema familiei Cazan este şi aceea a înmormîntării socrului, în condiţiile în care el, soacra şi soţia se află în izolare, la domiciliu.

„Socrul meu drag şi inimos a căzut victimă incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamt. Dumnezeu să-l odihneasca în pace, unde nu este durere nici suspin, ci viaţa fără de sfîrşit!“, a scris pe pagina de socializare politicianul. Pe lista persoanelor decedate în tragedia de la Spitalul Judeţean se mai află Lupaşc Verginia, 84 de ani, comuna Tarcău; Toma Ion, 67 de ani, Piatra Neamţ; Bârlădeanu Constantin, 82 de ani, Piatra Neamţ; Afloarei Mihai, 70 de ani, Bîrgăoani; Covătaru Mircea, 74 de ani, Alexandru cel Bun; Gavril Tatiana, 67 de ani, Piatra Neamţ; Irimia Clement, 87 de ani, Piatra Neamţ; Teslaru Frăsina, 71 de ani, Roman şi Ghelase Vasile, 83 de ani, Bicaz.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending