Contactează-ne

Actualitate

Explozie într-o hală după un scurtcircuit electric

Știre publicată în urmă cu

în data de

Explozie într-o hală a unui agent economic din comuna Săvineşti, după o instalaţie electrică a luat foc din cauza unui scurtcircuit, în noaptea de joi spre vineri, 2 spre 3 februarie.

Flăcările au ajuns şi la două recipiente cu diluant, a urmat explozia, iar focul a cuprins apoi faţada şi acoperişul halei.

“La ora 00:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic situat pe strada Unirii în comuna Săvinești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (două autospeciale de stingere) și SVSU Roznov (o autospecială de stingere).

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o instalație tehnologică și la două recipiente metalice în care erau stocate substanțe inflamabile (diluanți).

În primă fază s-a intervenit cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare) din dotarea operatorului economic.

Imediat s-a produs o explozie, iar incendiul s-a propagat la fațada și acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție în care se aflau utilaje se producție,  materii prime și finite.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, utilizând spumă din dotarea autospecialelor. Au ars 3 instalații tehnologice, 80 mp acoperiș, 30 mp din fațada construcției și substanțe inflamabile depozitate în instalația tehnologică și recipientele metalice.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la o instalație tehnologică.

Nu au fost victime”, au declarat reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending