Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

EXECUTAT

Știre publicată în urmă cu

în data de

• un tinar din Pincesti a fost „vinat“ cu masina de catre un sofer iesean, care „a reusit“ sa-l accidenteze mortal • faptasul, Nastase S., este cercetat pentru omor calificat • crima a avut loc intre Pincesti si Dagita • tragedia s-a petrecut dupa ce patru nemteni „i-au deranjat“ pe vecinii ieseni, mergind la discoteca lor •

Un tinar in virsta de 26 de ani, din comuna Pincesti, a fost omorit intr-un mod barbar, fiind calcat dinadins cu masina de catre un iesean, crima petrecindu-se in urma unui conflict aparent banal, iscat la o discoteca, intre doua grupuri de petrecareti. Neverosimilul caz s-a inregistrat la sfirsitul saptaminii trecute, in noaptea de simbata spre duminica, 9 spre 10 septembrie, politistii si procurorii criminalisti putindu-se pronunta abia ieri, 14 septembrie, pe baza constatarilor medicilor legisti. In urma necropsiei trupului neinsufletit al lui Marius Luchian, a reiesit ca: „Moartea victimei a fost violenta si s-a datorat comei cerebrale consecutive, fisurilor de calota si baza craniana, cu dilacerare cerebrala grava. Loviturile pot proveni de la proiectarea in cadrul unui accident rutier“. Asadar, pincesteanul, in incercarea disperata de a fugi, a fost efectiv „vinat“ de soferul care, se pare, era si sub influenta bauturilor alcoolice. Principalul suspect in acest caz este Nastase S., in virsta de 38 de ani, din localitatea ieseana Tansa, pe numele caruia a fost intocmit dosar penal, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat. „Acesta, in noaptea de 09/ 10.09.2006, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, pe drumul judetean ce face legatura intre satele Dagita si Pincesti, in mod intentionat, a lovit victima“, au conchis politistii ieseni. Urmeaza ca Nastase S. sa fie prezentat magistratilor cu propunerea de arestare preventiva.

Caz incredibil

Acest caz a fost invaluit in mister, timp de o saptamina, perioada in care numai s-a speculat ca Marius Luchian, ca si prietenii sai din Pincesti, ar fi fost zvintati in bataie in Postul de Politie Dagita, cu acordul tacit al politistilor de acolo. Ideea a fost acreditata mai ales de rudele victimelor, dar, in cele din urma, cel putin referitor la moartea tinarului, oamenii legii au fost scosi din culpa. S-a mai stabilit ca a existat o altercatie colectiva, in care au fost implicati cei patru nemteni si citiva localnici. In noaptea de simbata spre duminica, Marius Luchian, alaturi de Flavius Stoleru, in virsta de 26 de ani, si fratii Costel si Vasile Nica s-au distrat citeva ore in incinta localului iesean, stirnind minia „baietilor din sat“. Cind au plecat spre casa, pincestenii au fost urmariti cu masina de Nastase S. si alti citiva tineri, „accidentul“ petrecindu-se in apropierea unui iaz. Dupa incident, ambele tabere au incercat sa isi sustina punctul de vedere, „itele incilcite“ ale cazului fiind dezlegate doar partial. Rudele nemtenilor s-au declarat hotarite sa faca plingeri la institutiile abilitate, pentru descoperirea modului in care s-au desfasurat incidentele, raminind la parerea ca politistii din Dagita nu ar fi procedat corect si ar fi incurajat actele de violenta ale satenilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending