Contactează-ne

Prima pagină

Ex-deputata de Neamț, Elena Udrea, aproape de libertate?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Înalta Curte trebuie să se pronunțe dacă îi aprobă fostului ministru al Turismului rejudecarea ■ avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, susține că fostul deputat a fost judecat de un complet din care făcea parte un judecător ce nu depusese jurământul ■ ex-magistratul Ovidiu Puțura zice că el și Udrea făceau parte din „lista scurtă” de oameni care trebuiau „terminați” ■ fostul parlamentar execută o pedeapsă de 6 ani ■

Despre ceea ce presa a numit a fi „Statul paralel” se vorbește cu mare intensitate de câteva luni, în condițiile în care jurnaliștii au făcut dezvăluiri despre influența SRI în deciziile unor judecători, care au trimis după gratii mulți oameni politici, afaceriști sau judecători, care nu răspundeau la comenzile generalilor Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și a avocatului Doru Trăilă, în prezent cercetați sub control judiciar pentru fapte de corupție.

În emisiunea „Culisele statului paralel” din 29 iulie 2024, moderată de Anca Alexandrescu, la postul de televiziune Realitatea Plus, fostul judecător Ovidiu Puțura, și el trecut prin pușcărie, tocmai pentru că nu a răspuns unor comenzi ale SRI, a făcut o serie de dezvăluiri despre listele de oameni politici care urmau să ajungă în spatele gratiilor. Între ei și Elena Udrea, fost deputat de Roman și Ion Creangă, în mandatul 2012-2016.

Potrivit avocatului Veronel Rădulescu, care o reprezintă, ea a fost condamnată de un judecător care nu a depus jurământul, iar completul nu a fost legal constituit. Ba, mai mult, ar fi fost condamnată fără niciun fel de probă directă înafară de declarațiile denunțătorilor, unele mincinoase, susține avocatul Veronel Rădulescu. A spus că „Este vădit faptul că a fost o făcătură de dosar” și că Elena Udrea „Execută o pedeapsă absurdă, nelegală și pentru fapte absolut nedovedite”.

În aceste condiții, Elena Udrea este încarcerată la închisoarea de femei Târgșor  fiind condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani închisoare. Ea așteaptă decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, programată pentru 16 septembrie 2024, care va decide dacă cererea sa de revizuire a procesului va fi admisă sau nu. Cererea de revizuire înaintată de Elena Udrea se bazează pe un document emis de SRI.

Acesta ar conține informații conform cărora ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false, așa cum susține avocatul Veronel Rădulescu. În cazul în care cererea va fi admisă, ea ar putea fi eliberată. În plus, ar avea dreptul să solicite despăgubiri Statului român, acuzându-l că a fost condamnată în baza unei „regii”, pusă la cale de Serviciul Român de Informații. Cererea de revizuire este o cale de atac extraordinară.

Ea permite reexaminarea unei decizii definitive dacă sunt descoperite fapte sau situații care nu au fost cunoscute la momentul soluționării cauzei. Trebuie spus și faptul că, pe data de 28 martie 2017, Elena Udrea a primit, în primă instanță, de la magistrații de la ICCJ o decizie de condamnare la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Sentința a rămas definitivă pe 5 iunie 2018.

Trebuie să reamintim faptul că punerea sub control judiciar a generalilor Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, a avocatului Doru Trăilă şi a afaceristului Dan Tocaci este urmarea unui denunț făcut de omul de afaceri Cătălin Hideg, care a ajuns la cei doi foști generali SRI în încercarea de a scăpa de condamnare într-un dosar trimis în instanță în octombrie 2022 de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending