Contactează-ne

Actualitate

Evenimente de sărbători. Primăria Roman i-a tăiat de la finanțare pe seniorii orașului, dar bani sunt pentru alte manifestări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ principalele manifestări de sărbători au rămas în „picioare”: Târgul de Crăciun, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul Roman-Metropolitan, focul de artificii sau concertul de Revelion ■ pentru artificii sunt alocați 33.190 de lei ■ cam rușinos este că primăria a renunțat, după 21 de ediții, la Nunta de Aur ■

Și municipiul de la confluența Moldovei cu Siretul a îmbrăcat haine festive, anunțând apropierea Sărbătorilor de iarnă. În seara zilei de 30 noiembrie a pornit iluminatul ornamental, administrația locală anunțând că, anul acesta, a completat stocul necesar, astfel încât toate decorațiunile din oraș, montate în cartierele sunt funcționale. Trenulețul lui Moș Crăciun va poposi la Roman și va circula după un program

Îmbarcare/debarcare stația de autobuze Florăria Aly; Bulevardul Roman Mușat – Piața Miron  Costin (Hotel Roman); Bulevardul RomanMușat – Str. Mihai Viteazul – Piața Roman Mușat; întoarcere la locul de îmbarcare. Trenulețul va porni astfel: 06 – 07 decembrie – 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30. Durata totală a călătoriei cu îmbarcare/debarcare, fotografiere e de circa 25 – 30 min. Tarife practicate: 15 lei – peste 10 ani; 10 lei – sub 10 ani; sub 2 ani – gratuit.

Executivul local a trebuit să limiteze cheltuielile pentru manifestările de sfârșit de an, în conformitate cu prevederile „Ordonanței Austerității” și a prevederilor unei hotărâri de CL. Astfel, spectacolul de artificii din seara de Revelion, care se va desfășura în centrul municipiului, costă 33.190 de lei fără TVA, conform unei achiziții efectuate pe 23 noiembrie 2023, între primărie și firma Otimar.

Focul de artificii ar urma să aibă o durată de 10 – 11 minute, cu șapte momente de tragere din trei locuri, unde vor fi folosite articole pirotehnice precum candele romane, dar și alte varietăți de diferite calibre. Spectacolul pirotehnic se anunță a fi unul de intensitate mare, cu o medie de 300-350 de explozii pe minut, conform descrierii atașate anunțului de cumpărare.

De remarcat e că focul de artificii „înghite” aproape jumătate din banii pe care municipalitatea îi are la dispoziție pentru manifestările de final de an, doar 80.000 de lei putând fi alocați pentru acestea de către administrația locală, în contextul actului normativ amintit, prin care trebuie să se limiteze cheltuielile materiale ale sectorului bugetar. Inițial, fusese alocată suma maximă de 500.000 de lei, pentru organizarea evenimentelor din luna decembrie.

Și anul acesta, Primăria Roman s-a asociat cu firma de evenimente Viobeti Comimpex, în vederea asigurării serviciilor sceno-tehnice pentru Festivalul de Datini și Obiceiuri Roman Metropolitan 2023 și programul muzical-artistic de Revelion 2024, plus organizarea Târgului de Crăciun, care se va desfășura în perioada 4-27 decembrie 2023. De remarcat că, anul acesta, primăria a renunțat la Nunta de Aur.

Era una din manifestările anuale destinate persoanelor de vârsta a III-a, care avea loc, neîntrerupt, din 2002, din timpul primarului Dan Ioan Cărpușor. În medie, anual, erau sărbătorite 50-60 de cupluri care au trecut, umăr la umăr prin viață, timp de jumătate de secol. Primeau o diplomă de excelență, o fotografie de grup, o sumă de bani, un buchet de flori și erau invitate la o masă festivă, la un restaurant. Renunțându-se la această manifestare, se vede că seniorii orașului au fost uitați.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending