Contactează-ne

Prima pagină

Evaluare Națională susținută de un elev din Neamț pe patul de spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județ, s-au înscris la această probă 3.971 de elevi și au absentat 45, cu unul mai mult decât la Română ■ 54 de candidați au dat examenul în condiții de egalizare a șanselor, fiind din categoria celor cu cerințe educaționale speciale ■ un alt elev este internat la un spital din Cluj și a susținut proba de Română și cea de Matematică în unitatea sanitară ■

Joi, 27 iunie 2024, a continuat examenul de Evaluare Națională cu proba scrisă la Matematică. Din cei 3.971 elevi înscriși au absentat 45, cu unul mai mult ca la proba de Limba și literatura română. „Examenul s-a desfășurat în condiții bune. Accesul elevilor la examen s-a realizat între orele 08.00 – 08.30. La ora 09.00 subiectele au fost distribuite către sălile de clasă. Nu au fost raportate nici un fel de incidente.

Prezența la cea de a doua probă este bună, absentând doar 45 de elevi din 3.971 de elevi înscriși. La nivelul județului sunt organizate 112 centre de examen și un centru de evaluare cu trei subcomisii, din care două la Piatra Neamț și câte unul la Roman și Târgu Neamț. 54 de elevi au susținut examenul în condiții de egalizare a șanselor, fiind candidați cu diverse deficiențe.

Un al 55-lea elev din această categorie se află internat la Cluj și pe cale de consecință a susținut atât proba de Limba română, cât și cea de Matematică în spitalul în care este internat, în condițiile prevăzute de Metodologia de organizare a examenului”, a precizat inspector școlar general adjunct, Dana Păiuș, președinta Comisiei de organizare a examenului de Evaluare Națională de la Neamț.

În desfășurarea în bune condiții a Evaluării, la Neamț sunt angrenați 776 profesori asistenți, care au supravegheat elevii în timpul desfășurării probei scrise și 246 profesori evaluatori. La nivelul național, conform datelor transmise de inspectoratele școlare, 15.866 din 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a nu s-au prezentat la Evaluarea organizată în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen.

Examenul a început la ora 09,00, elevii având asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor elevii au putut folosi și creion negru. La intrarea în sala de examen elevii au primit broșura cu subiectele și hârtie ștampilată, pentru ciorne și acolo unde a fost cazul candidații au avut posibilitatea să poată solicita și pagini suplimentare.

Aceștia au putut să  rezolve subiectele în maxim 120 de minute, calculate după completarea casetei de identificare, datele introduse de elevi fiind verificate de către asistenții din sălile de examen. Profesorii de matematică spun că la primul subiect au fost șase exerciții care au presupus, printre altele, calcule simple, determinarea intersecției a două intervale și rezolvarea unei ecuații.

Subiectele s-au axat pe cerc și pe triunghi înscris în semicerc și au fost, ca nivel de dificultate, ușoare spre medii și se așteaptă ca elevii care au învățat, zi de zi, să obțină cu ușurință nota maximă. Ministerul Educației va publica baremele de la proba scrisă la ora 15:00. Vineri, 28 iunie, acolo unde este cazul, nu și în județul Neamț  se va desfășura preoba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Elevii care depun contestații semnează, completează și depun/transmit o declarație în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul protecției datelor personale. Codurile au fost distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu este media generală la Evaluare, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probe. Activitățile din cadrul Evaluării se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate. Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending