Contactează-ne

Advertorial

Eugen Țapu: ”Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, este total rupt de realitate când afirmă că PSD a redus taxele și impozitele. Un mincinos”

Știre publicată în urmă cu

în data de

“P”

Senatorul liberal, Eugen Țapu, critică în termeni foarte duri recentele declarații ale președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, referitoare la reducerile de către PSD a taxelor și impozite și le cataloghează ca fiind ”mincinoase și total rupte de realitate”. Acesta consideră că, de fapt, președintele CJ Neamț se încadrează perfect în linia partidului din care face parte, partid obișnuit să mascheze eșecul guvernării și starea deplorabilă în care a ajuns economia, prin declarațiii fără acoperire, contrazise de organismele internaționale și evaluatorii externi, independenți.

”Este cinism fără margini să afirmi că peste 90% din firmele românești au cel mai bun regim fiscal din România modernă Este suficient să citim ultimul studiu al firmei de audit și consultanță KPMG. Toate taxele şi impozitele aferente salariilor din România, care includ şi cotele contribuţiilor către sănătate şi pensii, sunt cele mai mari din 26 de ţări europene. România are cel mai ridicat cost fiscal pentru angajat (cu o cotă de impozitare a salariului minim de 40,85%) din cele 26 de ţări analizate din Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European şi Elveţia. Impozitarea pe salariile mici din România este semnificativ mai mare decât cota efectivă de impozitare din alte ţări din Europa Centrală şi de Est: 17,86%, în Slovacia, 22,40%, în Bulgaria, 29,29%, în Polonia şi 33,5%, în Ungaria.”, a precizat Eugen Țapu.

În opinia senatorului liberal, guvernarea PSD – ALDE împinge România spre dezatsru economic, în condițiile în care, Comisia Europeană a revizuit creșterea economică a României pentru acest an, în scădere la 3,6%. ”Proiectul de buget a fost construit pe o creștere economică de 5,5% și un curs de schimb de 4,6 lei, pentru un euro. Deși am atras atunci atenția că sunt prognoze nerealiste, actualul Guvern a continuat cu minciunile. Astăzi, România rămâne fără bani pentru plata pensiilor și salariilor, domnul Teodorovici împrumută 3 miliarde de euro, cu cea mai mare dobândă, de 4,7%, iar la Neamț, domnul Arsene ne spune ce bine se trăiește”, a mai declarat Eugen Țapu.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Stefan

    10 mai 2019 at 9:03 AM

    Domnul Tapu are dreptate, dar nu a protestat cand PSD i-a triplat, aproape, indemnizatia de parlamentar!Pe de alta parte, nu am inteles care sunt solutiile/variantele PNL cu privire la impozitarea salariilor si firmelor?!

  2. VLAD

    10 mai 2019 at 11:33 AM

    Acest trantor de parlamentar nu a facut nimic pentru judetul Neamt.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Eugen Țapu-Nazare: ”Rușinos! Guvernul Cioloș a primit doar 88 de voturi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu-Nazare a taxat ironic şi dur „aventura” finalizată cu nevotarea Cabinetului Cioloş de către parlamentari.

„E ușor să demolezi, mai greu este să construiești.

Aventura s-a încheiat. Dacă ar fi avut înțelepciune, Dacian Cioloș ar fi înțeles, încă de la audierile de marți, din Parlament, că guvernul său nu are nicio șansă. Și-ar fi depus mandatul, am mai fi câștigat o zi.

Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea, dominată de pandemie. România trebuie să fie guvernată eficient și responsabil. PNL își asumă acest lucru și inițiază un dialog constructiv cu toate forțele politice, cu excepția AUR.

E timpul deciziilor, nu al orgoliilor”, a declarat Eugen Țapu-Nazare, chestor al Senatului României.

Citește știrea

Actualitate

Eugen Țapu-Nazare, PNL Neamț: ”Plafonarea prețurilor la energie și gaz, adoptată de Senat, în unanimitate”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatul a adoptat, în unanimitate, mai multe amendamente la Ordonanța de Urgență 118/2021 care vin în sprijinul consumatorilor casnici și noncasnici, pe fondul creșterii prețurilor la energia electrică și gazelor naturale. Măsurile de sprijin se vor aplica în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Printre cele mai importante se numără majorarea cu 50% a limitei de consum pentru care li se acordă compensare consumatorilor casnici și introducerea plafonării prețurilor la distribuitorii de energie electrică și gaze naturale, la maxim 0,525 lei/Kwh preț final pentru energia electrică și 0,37 lei/kWh la gaze naturale. Sumele plătite de la bugetul de stat pentru compensarea facturilor se vor majora, pentru acordarea unei subvenții de 0,291 lei/Kwh la energia electrică și de 33% din prețul gazelor naurale, conform contractului de furnizare.

Compensarea se va acorda direct în factura clientului, fără a mai fi necesare niciun fel de demersuri din partea acestuia, fără cereri, fără drumuri în plus, fără birocrație. Sumele compensate vor fi evidențiate clar, cu minus, în factura clientului casnic. Pentru a putea beneficia de această schemă de ajutor, clienții casnici trebuie să se încadreze în anumite limite de consum, adică maxim 1.500 kWh la energie electrică și echivalentul a 1.000 mc de gaze naturale, pentru întreaga perioadă, plus o abatere de maxim 10% din aceste cuantumuri.

Amânarea cu șase luni a plății facturilor de către consumatorii vulnerabili, la cerere, este o altă prevedere importantă adoptată.

Pentru consumatorii noncasnici (IMM-uri, PFA-uri, meserii liberale), TVA-ul va scădea de la 19% la 5%, se va aplica măsura exceptării de la plata contravalorii certificatelor verzi și a contribuției pentru cogenerare și a accizei pentru energia electrică, precum și exceptarea de la plata accizei pentru gaze. .

Totodată, am decis și supraimpozitarea, cu 80%, a producătorilor de energie electrică pentru venitul suplimentar rezultat din diferența dintre prețul de vânzare și prețul de 450/Mwh. În ceea ce privește profitul furnizorilor, acesta a fost plafonat la maximum 5% din costurile de furnizare.

Premierul Florin Cîțu s-a exprimat foarte clar: nimeni nu rămâne în urmă. Am luat astăzi o serie de decizii care vin în sprijinul consumatorilor, persoane fizice și juridice. Inițiativele au aparținut în mare parte PNL și UDMR, ulterior s-au alăturat și PSD și USR. Mă bucur că aceste amendamente au fost votate în unanimitate și că s-a înțeles nevoia de măsuri clare și ferme, așa cum s-a întâmplat și anterior, în comisiile de specialitate.

Modificările adoptate în plenul Senatului vor fi înaintate, în regim de urgență, Camerei Deputaților, astfel încât să poată fi adoptate și să intre în vigoare cât mai repede, respectiv la data de 1 noiembrie.

Eugen Țapu-Nazare, chestor al Senatului României

Citește știrea

Actualitate

George Lazăr, PNL Neamț: ”Compensarea facturilor la energie și gaze naturale, aprobată de Guvernul Cîțu”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pentru sezonul rece, Guvernul Cîțu a adoptat o schemă de compensare a facturilor la energia electrică și gaze naturale, valabilă în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Reducerea va apărea direct pe factură, fără să mai fie nevoie ca beneficiarii să prezinte acte doveditoare și să întreprindă demersuri suplimentare. Decizia de compensare a facturilor apare pe fondul creșterii prețurilor la energia electrică și gazelor naturale pe plan mondial.

La energie electrică, vor fi acordate compensări pentru un consum mediu între 30 de kw/lună şi 200 de kw/lună, mai exact între 150 şi 1000 de kilowaţi pe o perioadă de 5 luni, între 1 noiembrie şi 31 martie, iar compensarea se va realiza la un preț de referință de 68 de bani pe kilowatt. Orice preț mai mare de 68 de bani pe kilowatt va beneficia de compensare.

În ceea ce privește gazele naturale, compensarea se va acorda de la un consum minim de 100 de m3/an şi 1200 de m3/an. În acest caz, compensarea se aplică pentru un procent de 25% din factură, pentru toți consumatorii care se încadrează în această plajă de consum.

Vor beneficia de aceste compensări circa 5,2 milioane de familii (la energie electrică) și 2,2 milioane de familii (la gaze naturale). Estimativ, peste 13 milioane de persoane vor primi compensări la plata facturilor.

Suplimentar acestei scheme de compensare, de la 1 noiembrie va intra în vigoare și Legea consumatorului vulnerabil, care, de asemenea, prevede măsuri de  sprijin a persoanelor aflate în dificultate la plata facturilor pentru încălzire. De prevederile acestei legi vor beneficia cei cu un venit mediu net lunar de cel mult 1.386 lei/persoană în cazul familiilor și de 2.053 lei în cazul persoanelor singure.

 

George Lazăr, Președinte PNL Neamț

Citește știrea

Trending