Contactează-ne

Actualitate

Este bine de știut! Recomadări medicale pentru persoanele care postesc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Postul Paștelui la ortodocși este cel mai lung de peste an ■ el a început pe data de 18 martie 2024 și se va termina pe 4 mai ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman face o serie de recomandări pentru persoanele care postesc. „Postul poate fi o perioadă importantă din punct de vedere spiritual și de sănătate, dar este esențial să aveți grijă de corp în timp ce treceți prin acest proces”, au transmis medicii pe pagina de Facebook.

Fac și câteva recomandări pentru cele 7 săptămâni ale postului. Se recomandă o hidratare adecvată, cei care postesc trebuind să se asigure că beau suficientă apă, în timpul perioadei de post. Apa este esențială pentru menținerea hidratării, eliminarea toxinelor și menținerea funcțiilor normale ale corpului.

O a doua recomandare este aceea de asigurare a unei alimentații echilibrate. Chiar în condițiile în care nu se consumă alimente solide, este necesară o alimentație care să asigure organismului  mai puține calorii, dar este important să ne asigurăm că organismul primește nutrienții necesari din: fructe, legumele, nuci și semințe.

Se recomandă evitarea excesului de zahăr, dar și a celui de sare. Pentru că în timpul postului organismul poate fi mai sensibil la fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge, trebuie să încercăm să reducem consumul de alimente bogate în zahăr și să evităm consumul excesiv de sare, care poate duce la retenție de apă și alte probleme de sănătate.

Alt sfat este suplimentarea alimentației cu vitamine și minerale, dar numai la recomandarea unui medic sau un nutriționist, înainte de a începe orice regim de suplimentare. Este importantă și gestionarea stresului. Postul poate fi o perioadă de introspecție și curățare spirituală, dar poate fi, de asemenea, stresant pentru organism.

De aceea trebuie găsite modalități de gestionare a stresului prin plimbările în natură. Se impune și o perioadă necesară de odihnă și somn. Odihna adecvată este crucială pentru refacerea organismului și menținerea unei sănătăți bune. Este importantă monitorizarea sănătății, în special dacă avem  condiții de sănătate preexistente sau dacă ne simțim incomod în timpul postului, trebuie să consultăm un medic.

Este important să ne monitorizăm sănătatea și să consultăm un specialist, dacă apar probleme. După încheierea perioadei de post, nu trebuie să ne grăbim să ne reîntoarcem la alimentația obișnuită. Se recomandă introducerea treptată a alimentelor  în dietă și se recomandă să observăm cum reacționează organismul.

Trebuie evitate excesele! Medicii sunt de părere că este foarte important să știm să reacționăm la semnalele corpului,  în timpul postului. Dacă simțim că ceva nu este în regulă sau dacă avem întrebări trebuie să consultăm un medic sau un specialist în nutriție.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending