Contactează-ne

Prima pagină

Escrocherii cu abonamente de telefonie mobilă. O femeie a fost reținută

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o nemțeancă este acuzată de comiterea infracțiunilor de delapidare și înșelăciune ■ au fost efectuate percheziții în două județe ■

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare, la data de 21 august 2024, 11 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere.

Descinderile au avut loc în județele Neamț și Iași, în cadrul unui dosar penal de înșelăciune și delapidare. S-a reținut că, în perioada ianuarie – iunie 2024, reprezentanții unei societăți comerciale, în calitate de partener al unei societăți de telecomunicații, au încheiat în fals contracte de prestări servicii.

Abonamentele de telefonie mobilă au fost încheiate cu diferite instituții publice și persoane juridice, având drept scop încasarea fără drept a comisioanelor și însușirea de aparatură electronică (telefoane mobile), utilizând subvențiile acordate de operatorul de telefonie clienților, în funcție de valoarea contractelor încheiate.

„Au fost descoperite și ridicate înscrisuri, 2.850 de cartele, 5 telefoane mobile, 2 laptop-uri precum și 5.300 de euro și 10.000 de lei. Polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie, de 38 de ani, din Neamț, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, pentru luarea unor măsuri legale”, a comunicat Poliția Neamț.

În Codul penal, înșelăciunea este definită ca fiind inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust.

Dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Fapta comisă prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Delapidarea constă în însușirea, folosirea sau traficarea de catre un funcționar public, în interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o funcție publică.

Delapidarea este „ncadrată în Codul penal la categoria de infracțiuni de serviciu, iar cel care săvârșește fapta nu este obligatoriu să ocupe funcția publică, fiind de ajuns ca acesta să aibă sarcina de a administra și gestiona anumite bunuri și valori pe care le sustrage și alege să le folosească în scop personal sau ăn alte scopuri și interese.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending