Contactează-ne

Advertorial

Eroi ai fotbalului național: Cei mai buni jucători din istoria echipei naționale a României

Știre publicată în urmă cu

în data de

Fotbalul este, fără dar și poate, cel mai îndrăgit sport în România. Acesta este sportul care a reușit să aducă aproape milioane de oameni care au împărtășit aceleași idealuri și care și-au dorit victoria cu fiecare ocazie cu care echipa națională a pășit pe teren. În istoria fotbalului românesc, există două momente care vor rămâne mereu în mintea și în inima iubitorilor de fotbal: finala Cupei Campionilor din 1989 și Campionatul Mondial de Fotbal din 1994.

 

De-a lungul timpului, pasiunea românilor pentru fotbal s-a consolidat și mai mult. Acest sport minunat a devenit o parte esențială a vieții lor, iar fiecare meci este așteptat cu sufletul la gură. În prezent, fotbalul se află în centrul atenției în ceea ce privește pariurile sportive, atrăgând atenția atât a fanilor înfocați, cât și a celor care doresc să adauge un plus de suspans experienței lor de urmărire a jocului.

 

Cu evoluția tehnologiei și a internetului, pariorii au acum acces la o varietate impresionantă de opțiuni pentru a-și plasa pariurile online. Diverse case de pariuri online își dispută atenția pasionaților de fotbal, oferindu-le bonusuri și promoții atractive pentru a-i atrage în lumea lor. Totuși, valoarea bonusurilor pentru pariuri online poate varia în funcție de site-ul ales. Este esențial să vă faceți o documentare atentă înainte de a alege casa de pariuri la care să vă depuneți biletul. Să vă asigurați că alegeți un site de încredere, cu o reputație solidă în domeniul pariurilor sportive, vă poate ajuta să vă bucurați de experiența de pariere în mod plin de încredere și fără griji.

 

Dincolo de pariuri și speranța unui câștig, românii sunt iubitori de fotbal, chiar dacă nu toți jucătorii pe care echipa națională i-a avut au rămas nume de referință.

 

În acest articol, Constantin Mazilescu, expert și autor când vine vorba de subiecte care gravitează în jurul fotbalului și al pariurilor sportive, vorbește despre fotbaliști români celebri care au performat în echipa națională a României. Nu este o coincidență faptul că cei mai mulți sunt din perioada de aur a fotbalului românesc.

Jucători echipa națională de fotbal a României: Nume care au făcut istorie

Nu toți jucătorii de fotbal sunt legende, însă există 10 nume fotbaliști români celebri care fac inima oricărui iubitor de fotbal să tresară:

 

  • Dorinel Munteanu: 134 de selecții și 16 goluri;
  • Gheorghe Hagi: 125 de selecții și 35 de goluri;
  • Gheorghe Popescu: 115 selecții și 16 goluri;
  • Răzvan Raț: 113 selecții și 2 goluri;
  • Laszlo Boloni: 102 selecții și 23 de goluri;
  • Dan Petrescu: 95 de selecții și 12 goluri;
  • Bogdan Stelea: 91 de selecții;
  • Michael Klein: 90 de selecții și 5 goluri;
  • Bogdan Lobonț: 86 de selecții;
  • Mircea Rednic: 83 de selecții și 2 goluri.

Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu este, până în prezent, cel mai selecționat jucător din istoria fotbalului românesc. Cu 134 de apariții în tricoul galben, Dorinel Munteanu a rămas un nume de referință al fotbalului românesc și nu numai.

Gheorghe Hagi

„Regele”, așa cum este cunoscut în fotbalul românesc, și-a câștigat renumele și a reușit să pună România pe harta internațională a fotbalului. Gheorghe Hagi a fost prezent în 125 de meciuri pentru naționala României, iar din 1983 și până în 2001 a reușit să înscrie 35 de goluri.

Gheorghe Popescu

Gheorghe Popescu este un alt jucător care a marcat fotbalul românesc de-a lungul anilor. Cunoscut și drept „Baciul”, acesta a fost prezent în 115 meciuri și a reușit să înscrie 16 goluri pentru România.

Răzvan Raț

Deși nu a făcut parte din așa-numita „Generație de Aur”, fundașul Răzvan Raț a reușit să se impună ca unul dintre cei mai buni jucători din istoria României. Între 2002 și 2016, acesta a reușit să fie prezent în 113 meciuri și să înscrie un număr de 2 goluri.

Laszlo Boloni

Primul fotbalist român care a trecut de pragul de 100 de selecții, Laszlo Boloni a purtat pentru prima dată tricoul echipei naționale la 24 septembrie 1975, într-un meci împotriva Greciei. De-a lungul timpului, acesta a reușit să marcheze 25 de goluri în numele României.

Dan Petrescu

Dan Petrescu este unul dintre jucătorii care au făcut parte din echipa națională a României la Campionatul Mondial din 1994. Acesta a fost fundaș dreapta, fiind și cel care a marcat golul decisiv împotriva SUA și care a dus echipa în optimi de finală.

Bogdan Stelea

Bogdan Stelea a rămas cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului românesc, acesta evoluând în perioada 1998 – 2005. La Campionatul Mondial din 1990, Stelea este rezervă, însă reușește să-și dovedească talentul și priceperea la Campionatul Mondial din 1994, în meciul împotriva Columbiei.

Michael Klein

Michael Klein a evolut în echipa națională în perioada 1981 – 1991. Acesta a reușit să devină un om de bază al echipei naționale și reușește calificarea la Campionatul European din 1984 și la Campionatul Mondial din 1990.

Bogdan Lobonț

Un alt portar care a făcut senzație în fotbalul românesc, Bogdan Lobonț a evoluat în perioada 1998 – 2018. Acesta a fost într-o continuă competiție cu Bogdan Stelea, iar acesta este și unul dintre motivele pentru care Lobonț a avut doar 85 de selecții.

Mircea Rednic

Mircea Rednic a fost unul dintre jucătorii care au contribuit la calificarea României la Campionatul European din 1984. Rednic a fost atât fundaș central, cât și fundaș dreapta și a reușit să marcheze 2 goluri.

Concluzie

Echipa națională de fotbal a României a reușit să ofere acestui sport mondial nume importante, iar impactul pe care aceștia l-au avut asupra sportului nu poate fi contestat. Aceștia sunt cei 10 care vor rămâne mereu dovezi ale performanței pe care România o poate atinge.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending