Contactează-ne

Actualitate

Emoții  părintești

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ secretarul de stat, George Lazăr și-a însoțit fiica, elevă în clasa a IV-a la ceremonia de începere a noului an școlar ■ demnitarul a fost și el în copilărie elev al aceleeași unități școlare de elită ■

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, nemțeanul  George Lazăr,  mărturisește faptul că în fiecare an, în prima zi de școală,  intră încărcat de emoții pe poarta Școlii ”Vasile Alecsandri” din Roman, de data aceasta ca părinte. Într-o consemnare pe pagina de Facebook politicianul își justifică afirmația amintindu-și cu nostalgie de anii în care a urmat și el cursurile aceleeași unități școlare  care se numără printre cele mai bune din municipiul de la confluența Moldovei cu Siretul.

”Fiecare toamnă ne aduce un strop de nostalgie, privindu-ne copiii cum păşesc pragul şcolii, mai mari, mai încrezători, mai independenți.

La aceeaşi şcoală la care am învățat şi eu, Şcoala nr. 1, devenită astăzi Şcoala Gimnazială <<Vasile Alecsandri>>, am revenit de câțiva ani în calitate de părinte, alături de fiica mea cea mare, care astăzi păşeşte în ultimul său an de şcoală primară. Sunt momente neprețuite, ca părinte, mai ales că astăzi, alături de fiica cea mare, care se desprinde uşor-uşor de noi şi se îndreaptă cu tot mai multă încredere către colegii care o aşteaptă să pornească în aventura clasei a IV-a, se află şi mezina familiei, care începe timid, astăzi, grădinița.

Ne bucurăm, an de an, de aceste clipe în familie, aici, acasă, în Roman, unde am crescut şi unde am adunat cele mai dragi amintiri din proprii mei ani de şcoală, pe care le retrăiesc astăzi prin copiii mei” mărturisește, cu emoție, demnitarul.

 

George Lazăr se simte dator, însă,  să transmită tuturor elevilor un mesaj în prima zi de școală,urându-le să aibă un an şcolar cu multe realizări, cu încredere în ei înşiși şi în dascălii care le îndrumă pașii. ”Mai ales să nu uitați să sădiți, în inimile şi mințile voastre, vise mari, care, în trecerea anilor de şcoală, vor rodi bogat, pe măsura eforturilor voastre! Le doresc curaj şi putere şi părinților, care, alături de şcolari, trăiesc la fel de intens aceşti ani frumoşi. Vă doresc să vă bucurați de fiecare zi de şcoală, căci timpul trece cât ai clipi şi anii aceştia cu sunet de clopoțel şi miros de cerneală devin repede amintiri de suflet. Nu în ultimul rând, dascălilor şi directorilor instituțiilor de învățământ le închin mulțumirile noastre pentru tot ceea ce fac pentru a îndruma cu blândețe şi dedicare paşii elevilor către viitorul luminos care îi aşteaptă! Să nu uităm că, aşa cum Henry Brooks Adams spunea, “Un profesor îşi pune amprenta asupra eternităţii; el nu poate şti niciodată până unde ajunge influenţa lui.”

Flora Ordean

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending