Contactează-ne

Prima pagină

Elevi și profesori care merită felicitări. Proiecte calificate la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Inspectoratul Școlar Județean Neamț a publicat rezultatele etapei județene a Concursului de Creativitate Științifică

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Neamț, în data de 15 aprilie s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, adresată elevilor din clasele V-XII, organizată pe 3 secțiuni tematice: Științe Fundamentale, Științe Aplicate, Tehnologia Informației și pe două categorii de vârste.

Acestea au vizat elevi care nu au împlinit 15 ani până la finele anului 2024 (juniori) și categoria Seniori, elevi care nu au împlinit 19 ani, tot până la finele anului în curs. Conform Regulamentului de organizare, la etapa națională se califică primul echipaj de la fiecare secție și categorie de vârstă, participant la etapa județeană, dacă a realizat un punctaj minim de 50 de puncte din 100.

Profesoara coordonatoare a celor 6 proiecte înscrise în concurs la Școlala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Roman, Roxana Pătrăuceanu, a precizat modul în care au fost jurizați elevii. ”În competiția organizată de minister, respectiv Olimpiada de Creativitate Științifică, s-au înscris din școala noastră șase proiecte la secțiunea Științe Fundamentale, motiv pentru care olimpiada s-a desfășurat pe această secțiune la școala noastră.

Dintre cele 6 proiecte, patru au primit premiile I, II, III și mențiune. Lucrarea care se află pe locul I și va participa la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică se numește Fulgere în căutarea metalelor, realizată de elevii Ilinca Maria Jugaru și Sara Maria  Doru, care a întrunit punctajul maxim, 100 de puncte, la toate criteriile: creativitate, valoare științifică, mod de prezentare și aplicabilitate practică.

Pe locul II s-au clasat alte două proiecte, dar au fost departajate pe criteriul creativității. Pentru că inspectoratul a decis să deplaseze echipa de evaluatori în școli, locul de desfășurarea a consursului a fost diferit. La Școala Vasile Alecsandri, pentru Secțiunea Științe Fundamentale ( Juniori) și la Piatra Neamț, pentru celelalte categorii la care s-au înscris copii”, a declarat Roxana Pătrăuceanu.

Potrivit ISJ, au mai fost declarate câștigătoare proiecte care au întrunit 100 de puncte și vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică. Locul I a fost câștigat și de proiectul ”Sistem Inteligent de Protecție și Administrare a Gospodăriei”, realizat de elevii Iustin Hârlea și Ayana Maria Maxim de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, la categoria Juniori, secțiunea Științe Aplicate, coordonator fiind profesorul Liviu Constantin Olaru.

Cel de-al treilea proiect care va pleca la etapa națională a concursului amintit poartă numele de ”Dr. Inkable” fiind realizat de elevii Matei Bogza, Maria Iliescu, Andrei Cezar Albu de la Colegiul Național ”Petru Rareș” și Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. Proiectul a fost înscris la categoria Seniori (Științe Aplicate) și a fost coordonat de profesorul Mariana Frenț.

Al patrulea proiect care va participa la etapa națională a olimpiadei amintite se numește ”Robot pentru stingerea incendiilor”, realizat de un echipaj format din Radu Alexandru Dumitrache și Sophia Ana Axinte, elevi la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, echipaj înscris la secțiunea Tehnologia Informației, coordonat de profesor Silvia Botnariu, fost inspector de specialitate la ISJ Neamț.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending