Contactează-ne

Actualitate

Elevi români, premiați la Campionatul Internațional de Robotică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiția a avut loc în India, între 9 și 12 martie ■ la campionat au participat 83 de echipe de robotică din țara gazdă, Israel, Kazahstan și Rusia ■ tinerii români au surclasat celelate echipe și s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din SUA, ce va avea loc la Houston ■

Secretarul  de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, este încântat de performanțele tinerilor care au făcut parte din echipa națională de robotică a României – Auto Vortex, ce a urcat pe podium la Campionatul Internațional de Robotică.

Acesta a avut loc între 9-12 martie 2023, în India, la Pune-Maharashtra. Oficialul susține că tinerii au demonstrat, pentru a treia oară în acest an, că România este cu adevărat o putere mondială în robotica destinată elevilor de liceu și că depinde numai de noi să-i păstrăm în țară, asigurându-le condiții de a se dezvolta, în continuare.

La competiție au participat 83 de echipe de robotică din India, Israel, Kazahstan și Rusia. Tinerii români au surclasat celelate echipe și s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din SUA, ce va avea loc la Houston, în perioada 18-22 aprilie. Anul trecut, această prestigioasă competiție a fost câștigată tot de o echipă de robotică din România, cea de la Liceul Național de Informatică din Arad – Delta Force.

„Felicitări tuturor celor implicați în obținerea acestor rezultate! Astfel de vești ne aduc sentimentul de profundă mândrie și încrederea că generațiile care vin sunt cele care pot și vor sprijini România să performeze”, a declarat secretarul de stat, Bogdan Dumea. Elevii români au construit un robot rapid, pe roți, dotat cu o macara flexibilă, care poate aduna obiectele pe jos și pe care le poate arunca apoi într-un coș asemenea celor de baschet.

Competiția, care  a fost una strânsă, a fost împărțită în două divizii. În divizia la care au participat liceenii români au picat echipele din Rusia, care s-au dovedit a fi foarte  bine pregătite. În cele opt meciuri, liceenii noștri au reușit să le câștige pe toate și au  obținut, așa cum a scris presa, locul întâi.

Reușita le-a adus calificarea la Campionatul mondial de la Houston, care va avea loc în perioada 18-22 aprilie. Echipa României a doborât recordul mondial de puncte acumulate vreodată la un concurs de robotică. Competiția a început cu 57 de meciuri de calificare, fiecare echipă a jucat câte șase partide împreună cu o altă echipă selectată  aleatoriu. Pe parcursul calificărilor, echipele participante au fost obligate să facă față și unor atacuri cibernetice.

Acestea au fost dirijate asupra rețelei pe care o foloseau pentru a comunica cu robotul și pentru a-l controla. Bine antrenați, elevii noștri au reușit să controleze robotul, în patru meciuri din cele șase. Abilitățile lor, cunoștințele temeinice, ideile spontane și determinarea, au ajutat ca echipa României să rămână pe primul loc. În semifinale și în finale, românii au reușit să câștige toate meciurile.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending