Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

ELEVE SEXY pe INTERNET

Știre publicată în urmă cu

în data de

• postarea pe Internet a unor fotografii în care apar eleve în ipostaze extrem de provocatoare pare a fi o practicã la modã • eleve de la un liceu din Piatra Neamt apar aproape goale, pozînd pe Cozla sau Pietricica • regulamentele interne ale scolilor interzic atitudinile care pot aduce atingere prestigiului unitãtilor de învãtãmînt •

Scandalul stîrnit de fotografiile indecente cu o liceanã din judetul Neamt, postate pe o retea localã de Internet, e pe cale sã sfîrseascã în derizoriu, odatã ce apar tot mai multe elemente care dovedesc cã aceastã practicã e una la „modã“ printre tinerele eleve. O cãutare, fãcutã de reporterii Monitorul, pe retelele locale de Internet a reliefat cã si alte liceene, de aceastã datã de la o institutie de elitã din Piatra Neamt, au pozat, în ipostaze mai mult decît provocatoare, în costume de baie sau fustã scurtã pe Cozla sau Pietricica. Dincolo de aspectul etic, moral sau legal al problemei, faptele contravin si prevederilor cuprinse în regulamentul de organizare si functionare al unitãtilor de învãtãmînt preuniversitar, precum si în contractul sau acordul pe care pãrintii si elevii îl semneazã cu scoala de unde provin. Conform acestor prevederi, chiar si în timpul liber, elevii trebuie sã se abtinã de la fapte sau atitudini care, prin rezultatele lor, pot afecta imaginea scolii unde învatã. Mai concret, ei nu au ce cãuta în restaurant sau baruri fãrã sã fie însotiti de pãrinti, nu au voie sã înjure sau sã se batã, nici sã provoace scandaluri, sã se îmbrace provocator sau indecent si, cu atît mai putin sã aparã în ipostaze care frizeazã pornografia, ba chiar sã încerce sã obtinã si un cîstig financiar pe aceastã cale. Reprezentantii conducerii liceului pietrean sustin cã nu cunosc deloc problema si s-au ferit sã se pronunte cu privire la mãsurile pe care le vor lua dacã se dovedeste cã aceste fotografii sînt, într-adevãr, ale unor eleve din unitatea lor. De altfel, chiar regulamentul intern al unitãtii, precum si contractul între scoalã si pãrinti contin formulãri foarte vagi prin care sînt interzise tinutele, comportamentul sau atitudinile provocatoare care pot aduce atingere prestigiului scolii. Astfel, dupã aparitia noului regulament, s-a pornit o adevãratã vînãtoare dupã blugii cu talie joasã, bluzele decoltate sau alte extravagante specifice vîrstei adolescentine, cum ar fi tatuajele, piercingurile si coafurile iesite din comun. Sanctiunile prevãzute de regulament pentru astfel de fapte merg de la mustrare scrisã însotitã de scãderea notei la purtare si eliminare de la ore pentru o perioadã de 3-5 zile pînã la mutarea în altã clasã sau chiar exmatricularea. „Nu am specificat exact care ar fi atitudinile provocatoare, dar se presupune cã sînt lucruri general valabile, care tin de cei sapte ani de acasã. E drept cã nu am prea avut probleme, doar cu utilizarea telefoanelor mobile, dar ar fi fost greu, chiar dacã am fi identificat o seamã de abateri, sã ne mai gîndim si la poze sexy sau altfel de probleme de acest gen“, a sustinut unul dintre directorii liceului ale cãrui eleve au fost depistate într-o retea localã de Internet, pozînd în posturi provocatoare.

Elevii nu cunosc nici legea, nici regulamentul intern al scolii În acest timp, pãrerile elevilor despre scandalul stîrnit în ultimele zile sînt destul de împãrtite, dovedind cã acestia cunosc prea putin obligatiile care le revin conform regulamentului si, cu atît mai putin, consecintele din punct de vedere legal ale unei astfel de initiative. „Nu vãd nici un impediment, mi se pare corect, eu unul sînt de acord. Care-i problema cã au apãrut pozele pe Internet, doar si eu mã uit? Dacã nu mã distrez acum, cînd sînt tînãr, atunci cînd, cînd o sã ies la pensie?“, sustine un elev din clasa a XII-a de la un liceu pietrean. „Acum, la drept vorbind, e dreptul ei sã facã ce vrea în timpul liber, problema e dacã pozele au apãrut cu acordul ei sau cineva si-a bãtut joc de ea. Dacã pozele nu au apãrut cu acordul ei, atunci nici nu e de condamnat, poate doar cã e cam naivã si credulã. Si eu, dacã vreau sã-mi fac poze sexy e treaba mea, nu trebuie sã dau socotealã, dar dacã altul vrea sã profite de mine, îl termin. La o adicã, dacã ar fi vrut sã cîstige un ban, e si asta o meserie, doar atîtea fotomodele si-au început activitatea cînd încã erau minore, dar asta nu le-a împiedicat sã facã poze sexy“, conchide un alt elev al aceluiasi liceu pietrean. Mai multe poze sexy cu o liceanã din Neamt au circulat pe Internet, pe o retea internã a unui furnizor local. Timp de douã zile, utilizatorii retelei au putut vedea 39 de fotografii, din care cîteva prezentau chiar nudul tinerei în cauzã. Cel care a postat fotografiile a indicat chiar si adresa la care poate fi gãsitã minora, clasa, corpul de clãdire si etajul unde învatã aceasta. Scandalul a izbucnit cînd tînãra a fost recunoscutã de reprezentantii liceului la care învatã si pare a avea la bazã o rãzbunare a unui fost prieten.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending