Contactează-ne

Actualitate

Eleve de la Roman Vodă, declarate „ambasadori“ în lupta cu schimbările climatice

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Bianca Neagu, elevă în clasa a V-a, a fost declarată câștigătoare a concursului Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice din România ■ Colegiul Roman Vodă a mai obținut o mențiune, ea fiind acordată Alinei Balașcă ■

Două eleve de la Colegiul Național Roman Vodă au participat la concursul național Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice din România, competiție în urma căreia 16 elevi, dintre care opt de liceu și opt de gimnaziu, au fost nominalizați „Ambasadori ai României.

Ediţia 2022 s-a desfăşurat în cadrul proiectului Angajament Pentru Climă, proiect implementat în parteneriat de Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Reper 21 și Școala Națională de Studii Administrative și Politice – SNSPA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„În urma desfășurării proiectului amintit, Colegiul Național Roman-Vodă are un ambasador în lupta cu schimbările climatice. Neagu Bianca (foto), din clasa a V-a A, a fost declarată câștigătoare a concursului național Tinerii ambasadori în lupta cu schimbările climatice, convingând juriul despre importanța educației de mediu.

De asemenea, Alina Balașcă, clasa a IX – a C, a obținut mențiune. Competiția, ajunsă la a X-a ediție, s-a desfăşurat în cadrul proiectului Angajament pentru Climă. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs să transmită mesajele tinerilor către factorii de decizie români, care vor participa la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice din Egipt”, se consemnează pe pagina de Facebook a CNRV.

Întrecerea a fost destinată tuturor elevilor din ciclul liceal şi gimnazial din România, preocupaţi de cauzele şi efectele schimbărilor climatice. Prin acest concurs s-a urmărit transmiterea  mesajelor tinerilor români către factorii de decizie din țară, care vor participa la cea de a 27 Conferință a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Aceasta va avea loc în Egipt. Participanții la concurs au fost chemați să-și folosească imaginația și creativitatea pentru a răspunde la întrebarea „De ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice”. Manifestarea a constat în elaborarea unui eseu, însoțit de  un desen sau de un material video și fotografii, colaje, afișe.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending