Contactează-ne

Prima pagină

Elev de la un seminar teologic, dat dispărut de familie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tânărul este în clasa a XII-a, la Liceul „Melchisedec Ștefănescu” din Roman ■ familia nu mai știe nimic de el de vreo trei zile ■ cazul este cercetat de Poliție ■

Un tânăr de 18 ani a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors, conform declarațiilor tatălui, care ne-a trimis fotografiile acestuia și consimțământul de a le face publice. Adolescentul este elev în ultimul an la Liceul „Melchisedec Ștefănescu” din Roman, la clasa de religie pastorală. Dionisie Iamandi a dispărut de trei zile, spre disperarea familiei, care a apelat și la ajutorul „Monitorului” pentru a putea fi găsit.

„Dionisie a dispărut de mai bine de 72 de ore. Am fost la poliție, am dat toate datele despre el, dar ne-am hotărât să apelăm și la ajutorul presei. Poate lucrurile se mișcă mai ușor și poate oamenii ne pot ajuta să-l găsim,  apelându-ne la unul din telefoanele pe care le-am făcut publice pe rețelele de socializare. În urma acestui mesaj, am fost anunțat de colegi că a fost văzut, ultima dată, în preajma unor cetățeni mai dubioși, în zona unui supermarket de la Roman Centre Value.

Și-a luat telefonul cu el, dar atunci când sunăm nu se formează numărul, ceea ce ne-a făcut să credem că ne-a blocat. Ulterior am aflat că și-ar fi amanetat telefonul. Am comunicat și conducerii liceului acest lucru și am luat legătura și cu prietena lui, elevă la Liceul «Petru Poni», care ne-a mărturisit că nu l-a mai văzut de ceva timp, după ultima întâlnire, când a condus-o la liceu și și-au luat rămas-bun. Nici ei nu-i răspunde la telefon”, a declarat Sergiu Iamandi.

Părinții adolescentului sunt divorțați, tata fiind supraveghetor la un supermarket, iar mama este plecată la muncă în străinătate, în Anglia. Din relația lor au rezultat mai mulți copii, romașcanul mai având unul din cea de a doua căsătorie. După separarea de prima soție, Sergiu Iamandi spune că instanța a stabilit custodia comună în ceea ce privește creșterea copiilor, dar el le poartă de grijă.

„Am ajuns să o implor să mă lase să-i cresc liniștit, în sărăcia mea, ca să ajungă oameni cinstiți. Și eu am lucrat în străinătate. Am muncit de m-am spetit în Spania și am făcut casă în comuna părinților ei. Am venit în țară să creștem copiii împreună. După ce m-am despărțit, părinții ei m-au dat afară din casă. La divorț,  urmare a anchetei sociale, ni s-a dat custodia comună. Am crezut că putem face «casă împreună», dar uite că nu s-a putut”, ne-a mărturisit Sergiu Iamandi.

„Pe 8 decembrie, în jurul orei 12:30, polițiștii au fost sesizați de către un minor, de 17 ani, din județul Iași, cu privire la faptul că, fratele său Iamandi Dionisie, în vârstă de 18 ani, a plecat să își conducă prietena la o unitate școlară, din municipiul Roman, la aceeași dată, în jurul orei 10:30 și nu a mai revenit până în prezent.Semnalmente: înălţime – 1.80 m, greutate – 70 de kilograme, constituție atletică, păr brunet, scurt, ochi căprui“, a transmis Poliția Neamț.

La momentul dispariției acesta era îmbrăcat cu o bluză de culoare neagră, geacă de culoare neagră, pantaloni de culoare negru, fiind încălțat cu pantofi de culoare albastru. Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman și a localităților limitrofe, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea depistării acestuia. Orice persoană care poate oferi informaţii este rugată să apeleze 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending