Contactează-ne

Actualitate

Eforturi pentru digitalizarea României. Aplicația ROeID este primul pas al identității digitale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aplicația ROeID oferă acces simplificat și egal la serviciile publice pentru toți românii ■ construirea identității digitale este un pas esențial în debirocratizarea instituțiilor publice și simplificarea vieții ■ cetățenii vor putea, prin această aplicație, să acceseze cu o singură autentificare serviciile publice electronice ale statului ■

Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, nemțeanul Bogdan Dumea, face cunoscut faptul că aplicația ROeID este primul pas al identității digitale în România. „În contextul digitalizării, ROeID reprezintă o manifestare a valorilor social-democrate, oferind acces simplificat și egal la serviciile publice pentru toți românii.

Prin intermediul ROeID, îmbunătățim calitatea vieții oamenilor, eliminând barierele birocratice și asigurând o interacțiune mai eficientă, convenabilă și sigură cu instituțiile guvernamentale. România are acum o aplicație mobilă care creează o identitate electronică unică pentru fiecare cetățean român.Prin intermediul acestui instrument inovator, simplificăm accesul la toate platformele guvernamentale, eliminând barierele și formalitățile inutile.

Construirea identității digitale a românilor este un pas esențial în debirocratizarea instituțiilor publice și simplificarea vieții românilor. Cetățenii vor putea, prin această aplicație, să acceseze cu o singură autentificare serviciile publice electronice ale statului român. Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat conferința de prezentare a rezultatelor proiectului Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală- #PSCID.

Am înregistrat deja peste 15.000 de descărcări în magazinele de aplicații Apple App Store și Google Play Store. Practic, 15.000 de români au acum identitate digitală, la cele mai înalte standarde de siguranță și funcționalitate“, a declarat secretarul de stat. Demnitarul român ține să felicite echipa de specialiști a ADR și, în special pe Dragos Cristian Vlad, președintele acestei instituții guvernamentale, care are rolul de a realiza, coordona și implementa strategiile și politicile publice în domeniul transformării digitale și societății informaționale:

„Bucurați-vă de simplitatea, eficiența și securitatea pe care digitalizarea le aduce le aduce în viața dumneavoastră. Facem un pas către un viitor mai bun pentru oameni în care serviciile publice devin accesibile tuturor, fără obstacole și birocrație inutilă”. Oficialul invită pe toți românii să facă parte din  transformarea României într-un hub al inovației în Europa.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending