Contactează-ne

Actualitate

Eforturi parlamentare de sprijinire a Ucrainei. Deputatul Leoreanu s-a întîlnit cu ambasadorul Ihor Prokopchuk

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o delegație a Parlamentului României s-a întîlnit cu Excelența Sa, Ihor Prokopchuk ■ principalele teme abordate au fost legate de consolidarea relațiilor bilaterale în contextual geopolitic complicat din zonă ■ a fost condamnată agresiunea Rusiei și au fost adte asigurări că țara noastră sprijină integrarea euroatlantică a statului vecin ■

Continuă seria întîlnirilor pe care președintele Comisiei de Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, Laurențiu Leoreanu, le are pe linia diplomației parlamentare. În cursul zilei de marți, 11 octombrie , deputatul nemțean a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București. Din delegație au mai făcut parte deputatul Ioan Balan, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina și Nicolae Miroslav Petrețchi, reprezentantul Uniunii Ucrainenilor din România.

„Am salutat, cu această ocazie, prezența la București a unui diplomat de carieră, în calitate de ambasador, remarcînd eforturile Excelenței Sale de consolidare a relațiilor  bilateral dintre țările noastre. Evoluția dinamicii de securitate la nivel regional a marcat perspectiva discuției, fiind reiterate, în context, condamnarea, în cei mai fermi termeni posibili, a agresiunii premeditate, nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei.

A fost reafirmat sprijinul ferm al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Partea ucraineană și-a exprimat aprecierea pentru eforturile României de susținere a Ucrainei și a cetățenilor săi, refugiați pe teritoriului țării noastre, desfășurate pe planuri multiple, atît pe dimensiune guvernamentală, cît și din punct de vedere al implicațiilor sociale și financiare”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

În cadrul aceleiași întrevederi au fost abordate, potrivit sursei citate  și teme legate de  protecția etnicilor români din Ucraina și a drepturilor identitare, securitatea energetică și alimentară, perspectiva europeană și euro-atlantică a Ucrainei și contribuția României la reconstrucția statului vecin.

„În finalul întrevederii, am agreat oportunitatea de a îmbunătăți cooperarea bilaterală pe linia diplomației parlamentare prin construirea unei agende de cooperare pozitive, bazate pe proiecte concrete și pe disponibilitatea României de a împărtăși experiența și a asigura sprijinul necesar pe calea europeană și a aspirațiilor euroatlantice ale Ucrainei”, a mai precizat parlamentarul Laurențiu Leoreanu, președintele Comisiei de Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending