Contactează-ne

Actualitate

Efectele furtunii din Neamţ: curţi inundate şi avarii electrice. Ploi torenţiale şi descărcări electrice vor fi pînă la jumătatea săptămînii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ probleme au fost la Piatra Neamţ, Roznov, Săvineşti şi Borleşti ■ au intervenit pompierii militari, cei voluntari, dar şi alte instituţii ■ furtuni sînt aşteptate şi zilele viitoare ■

Avertizarea cod galben de furtuni violente şi instabilitate a adus vijelii care au făcut pagube în seara de 21 august 2022. Pompierii din cadrul ISU Neamţ au intervenit pentru evacuarea apei din curtea unui localnic din Roznov, pentru stingerea unui contor electric ce s-a aprins de la un scurtcircuit în localitatea Săvineşti şi pentru îndepărtarea apei de pe strada Mărăţei, din Piatra Neamţ.

Pompierii voluntari de la SVSU Roznov şi Borleşti au evacuat apa din cîte o curte şi un beci din localităţile menţionate. Delgaz Grid a acţionat pentru remedierea unei avarii la un stîlp electric în localitatea Borleşti, pentru deconectarea unui contor electric la Săvineşti, respectiv pentru depistarea defectelor şi remedierea defecţiunilor la liniile de medie tensiune afectate.

În cîteva localităţi, parţial consumatorii au rămas fără energie electrică, totul fiind remediat pînă în jurul orei 01:30 cînd toate gospodăriile aveau electricitate. Pînă azi, 22 august, la ora 22:00, jumătatea de vest a judeţului Neamţ rămîne sub avertizare cod galben ce anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

„Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vîntului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp şi pe arii restrînse 50…70 l/mp“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care mai arată faptul că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pînă la mijlocul săptămînii.

Astăzi ne aşteptăm la o maximă ce nu trece de 27 de grade, iar minima nocturnă se opreşte la 18 grade. Cam la fel va fi vremea şi mîine, 23 august, pînă la 28 de grade şi furtuni mai după amiază. Miercuri, 24 august, se face mai cald şi mercurul din termometre saltă la 29 de grade, fapt ce sporeşte instabilitatea anunţată în a doua parte a zilei. Tot 29 de grade sînt anunţate şi joi, 25 august, însă vestea bună este că scăpăm de precipitaţii.

Se mai răcoreşte niţel abia vineri, 28 august cînd cerul nu vafi brăzdat de nici un nor şi maxima coboară la 27 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade. La fel va fi vremea şi în week-end. În perioada 27 – 28 august va fi cer degajat şi maxime diurne de 27, respectiv 29 de grade. Meteorologii dau asigurări că vremea îşi va păstra aceleaşi caracteristici cel puţin pînă la începutul toamnei calendaristice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending