Contactează-ne

Actualitate

Efectele codului roşu în Neamţ: Ambulanţe blocate în zăpadă, gospodării fără energie electrică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două ambulanţe au fost scoase din zăpadă de pompierii nemţeni în noaptea de miercuri spre joi, 5 spre 6 februarie, cînd judeţul a fost sub cod roşu de vînt pentru zona de munte şi sub cod portocaliu de viscol şi vînt în restul judeţului.

Peste 1.200 de gospodării au rămas fără energie electrică din cauza vîntului puternic, fiind 25 de posturi de transformare nealimentate, problemele fiind în localităţile Ardeluţa, Tarcău, Verşeşti, Brateş, Cazaci, Izvoare, Ştefan cel Mare.

Cît priveşte ambulanţele ce au întîmpinat probleme, conform datelor oferite de ISU Neamţ în raportul operativ din dimineaţa de joi, evenimentele s-au desfăşurat astfel : “pe DC 64 (Todireni – Stănița) s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii; s-a acţionat pentru degajarea unei ambulanţe rămasă blocată în zăpadă cu două utilaje de la Primăria Stănița.

La locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detașamentului de pompieri Roman 1 AFZM şi o șenilată cu 3 subofițeri care a însoțit ambulanța SAJ din satul Todireni, comuna Stănița după preluarea pacientului, spre spitalul municipal Roman. A mai fost înregistrată o misiune degajare ambulanţă ieșită în afara părții carosabile în anexa Humulești Noi din orașul Tîrgu Neamț.

Se deplasează din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț o autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 4 subofițeri şi un utilaj de la SVSU Tîrgu Neamț”, au transmis pompierii nemţeni. Cît priveşte codurile, cel roşu s-a încheiat la ora 5, joi dimineaţă, iar cel portocaliu iese din vigoare la ora 8. Sigur, e posibil ca meteorologii să prelungească atenţionările.

FOTO: generică

Advertisement
Trending