Contactează-ne

Prima pagină

Ecaterina Anechitei, premiul I la Olimpiada Europeană de Matematică Mentală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ea este elevă în clasa I la Colegiului Național „Roman Vodă” ■ fetița, sprijinită de părinți, a urmat cursurile Școlii Smarty Kids din Iași ■ la competiția de la București a rezolvat 200 de exerciții în 16 minute și 30 de secunde ■

Ecaterina Anechitei, elevă în clasa I la Colegiului Național „Roman Vodă”, a obținut locul I  la Olimpiada Europeană de Matematică Mentală, care s-a desfășurat la București, la sfârșitul lunii aprilie. Micuța matematiciană a rezolvat 200 de exerciții în 16 minute și 30 de secunde.

„Ne bucurăm mult pentru că am avut onoarea de a participa la Olimpiada Internațională Arithmetic Cup 2023 Cup, unde au participat copii din România, Moldova, Belgia, Germania și Italia. Au avut de efectuat 200 de calcule cu adunări, scăderi, înmulțiri, împărțiri, procente și radicali, cu mai mulți termeni, în 30 de minute.

Toți participanții au fost foarte buni, competiția a fost foarte strânsă. Eleva noastră, sprijinită de părinți, a urmat cursuri la un cerc de matematică al Școlii Smarty Kids din Iași. Intenționăm și noi ca de la anul să propunem ca obiect opțional Matematica Mentală și sperăm să reușim să antrenăm cât mai mulți copii”, a declarat Roxana Iorga, directoarea Colegiului „Roman Vodă”.

Maria Idriceanu, din Vaslui, a fost declarată „Campionul campionilor” (Grand prim). Au urcat pe podium 10 copii români, care au obținut premiile I-III iar 18 au obținut și 18 mențiuni. Cei implicați în desfășurarea Olimpiadei Europene de Matematică Mentală mulțumesc organizatoarei, Alina Milioslavskaia, pentru condițiile deosebite de participare asigurate micuților, dar și părinților copiilor participanți care au făcut eforturi pentru susținerea acestora.

Matematică mentală este un sistem original de dezvoltare a intelectului pentru copii prin utilizarea instrumentului numit soroban (cuvânt de origine japoneză) sau abac (cuvânt de origine chineză). Cursul modelează abilităţile mentale şi creative ale copilului: calcule rapide, interacţiunea interemisferică, memoria, dexteritatea, concentrarea atenţiei, viteza procesului de gândire, gândirea analitică şi creativă, rapiditatea reacţiei, metode inedite de rezolvare a problemelor. În prima etapă copilul foloseşte sorobanul, în a două etapă începe vizualizarea, iar apoi copilul calculează mental.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending