Contactează-ne

Actualitate

După ploaie de extraordinare, Piatra Neamţ are viceprimar nou

Știre publicată în urmă cu

în data de

După „lupte seculare” care au durat vreo trei şedinţe extraordinare ale Consiliului Local Piatra Neamţ, municipiul reşedinţă de judeţ are viceprimar nou. Concret, pe nume, Alin Lehăduş a fost înlocuit de Eduard Minuţ. Dincolo de zbaterea privind schimbarea viceprimarului, una care pentru mulţi ar putea să pară chiar sterilă, ar mai fi de reţinut câteva aspecte.

  1. Că Lehăduş, cel care probabil va intra în istoria arheologico-politică a oraşului (sau judeţului Piatra Neamţ?!) ca marele descoperitor al „baipasului” primarului Carabelea, a fost totuşi greu de demis. A fost nevoie de două şedinţe extraordinare, în prima neputând fi adunate decât 14 din cele 15 voturi necesare. La a doua s-a votat/numărat mai aplicat şi s-a ajuns la cele 15 norocoase.
  2. Noul viceprimar, de la PSD încă, are şanse mari să fie mai mult timp viceprimar decât pesedist. Asta pentru că la câteva minute de la votarea sa şi susţinerea, declarativă, primită de la (încă) colega de partid Florentina Moise, s-a aflat prin comunicat al şefului PSD Neamţ că ambii sunt propuşi pentru excluderea din partid. Execuţia, conform comunicatului de presă semnat de Daniel Harpa, ar urma să fie făcută tot azi, 1 martie. Ca un fel de mărţişor s-ar putea spune. Cel mai probabil celor doi li se va reproşa că au fost prezenţi la şedinţă – în condiţiile în care marea „strategie” a PSD era chiulul, pentru a împiedica demiterea proaspătului social-democrat Lehăduş – şi evident votul. Deşi aici ar putea fi voci care să spună că n-au de ce să fie sancţionaţi pentru vot, în condiţiile în care de data aceasta au fost sinceri: au votat pentru ei, n-au mai votat pentru partid.
  3. Cu ce rămâne pietreanul? Cu „şansa” de a fi asistat la o repunere în scenă a unei piese de Caragiale. În rest, primarul rămâne cu „baipasul”, Minuţ rămâne cu viceprimăria, iar Lehăduş rămâne proaspăt pesedist.
Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending