Contactează-ne

Actualitate

După multe altele, nou beneficiu acordat bugetarilor. Ziua de 2 iunie va fi liberă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ guvernul a stabilit să facă „punte” între 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului și sfârșitul de săptămână ■ astfel, va fi o minivacanță de patru zile ■

Așa cum ne-a obișnuit și în alte multe, foarte multe situații, Guvernul României a stabilit ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie declarată ca fiind nelucrătoare, pentru angajații din sistemul bugetar, ei beneficiind de o minivacanță de patru zile.

Serviciul comunicare al Casei Județene de Pensii Neamț face cunoscut, printr-un comunicat de presă, modul în care ziua de 2 iunie va fi recuperată. „Prin Hotărârea de Guvern 1555 se stabilește ca ziua de 2 iunie 2023 să fie zi liberă. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I.

În conformitate cu actul normativ în discuție, ziua de 2 iunie se stabilește ca fiind liberă. Pentru recuperarea acesteia, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 30 iunie, potrivit planificărilor stabilite. Pentru munca prestată în condițiile menționate anterior nu se acordă timp liber corespunzător.

Coroborând prevederile menționate anterior cu cele ale Legii 53/2003 (Codul Muncii), rezultă că numărul de zile lucrătoare din luna mai 2023 nu se va modifica ca urmare a aplicării HG 1555/2022, astfel că iunie 2023 va avea un număr de 20 zile lucrătoare. Numărul total de zile lucrate într-o lună nu poate fi mai mare decât numărul de zile lucrătoare dintr-o lună, stabilit prin Codul Muncii“.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. Amalia

  27 mai 2023 at 11:27 AM

  Se fixează libere când vor mușchii lor,vrei nu vrei îți sacrifici tot concediul.Frate ne merge așa bine că o dăm dintr-un liber in altul,in restul timpului facem greve să mărească leafa(unii opresc trenul,metroul ,școala).Eu dacă nu am ce opri sunt la mila lor.Administratia este la pământ.Ai ceva de rezolvat,te lași de multe ori păgubaș că nu ai cu cine te înțelege.Bucurie mare,vin zilele orașului.Primarul cheltuie fără număr iar.Dar,avem stații SMART (mai mult n-avem),orașul este neantretinut(iarba necesita este cat noi),ne ciugulesc muște și tot felul de insect și ei sunt mereu liberi,mereu cer bani….. încotro ne îndreptăm????????

  • Radu vasile

   29 mai 2023 at 4:24 PM

   Ce bine ca bugetarii au libere
   Pana la alegerile locale e bine sa fie liberi
   Și așa nu fac nimic și distrug bugetul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending