Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Drupo, ori se retehnologizeaza, ori moare cu directorul de git

Știre publicată în urmă cu

în data de

• conducerea Consiliului Judetean este foarte nemultumita de cum functioneaza societatea Drupo Neamt • nici seful Directiei pentru Protectia Copilului nu se scalda in ape mai limpezi •

Zilele de director al societatii Drupo Neamt, ale lui Gheorghe Turtica, par a fi numarate. Miercuri sau joi, va avea loc o analiza a situatiei unitatii pe care acesta o conduce, dupa care va urma decizia finala. Oricare va fi aceasta, se pare ca directorul Turtica nu va mai sta mult la cirma societatii Drupo, al carei unic actionar este Consiliul Judetean Neamt. „Pe 13 sau 14 septembrie, va avea loc o sedinta in cadrul careia vom hotari masurile care trebuie luate cu aceasta societate. Personal, cred ca Drupo nu trebuie inchisa, ci restructurata din temelii. Din pacate, dupa cum lucreaza acum, este sortita falimentului. Este posibil sa fie schimbat actualul director sau nu. Este posibil sa mai schimbam 30, pina vom gasi unul bun, care sa puna societatea pe picioare. In prima jumatate a acestui an, Drupo a acumulat pierderi de sase miliarde de lei. Trebuie identificate punctele slabe ale societatii. Cred ca se pot inchide unele sectii care produc pierderi, si ma refer la cea de la Bicaz, care nu are decit foarte putina activitate, mai ales in perioada iernii, si una dintre sectiile de la Tupilati sau Girov, pentru ca sint apropiate si pot fi comasate. De asemenea, mai sint multe cantoane care nu au utilitate pentru societatea Drupo. Pot fi scoase la licitatie, ori vindute la fier vechi utilajele care nu-i mai trebuie societatii si, prin aceasta curatenie, se va acumula capital. Dupa o astfel de etapa, Consiliul Judetean va analiza cum poate ajuta aceasta societate. In momentul de fata, Drupo are doua sanse: ori retehnologizarea din temelii, ori inchiderea“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt. Gheorghe Turtica, directorul Drupo, a precizat ca situatia financiara a societatii este, intr-adevar, proasta, iar salvarea sa nu poate fi decit retehnologizarea, utilajele de care dispune in prezent fiind depasite moral si fizic.

Ape tulburi si pentru directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala

Nici conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala Neamt nu-i va fi moale la sedinta de peste o zi, doua. Atunci, directorul Mihai Hanganu va avea de prezentat un program pe baza caruia unitatea pe care o conduce va incheia cu bine anul in curs. Directorului Hanganu i se imputa faptul ca a cheltuit nejustificat banii unitatii in prima parte a anului, raminind fara fonduri pentru trimestrul patru. „Voi afla la sedinta cum au gindit cei de la Protectia Copilului sa reorganizeze activitatea si sa faca economii, ca sa incheie in conditii normale acest an. Cind au vazut ca s-au terminat banii, au facut un calcul si au zis ca le trebuie 62 miliarde de lei pina la finele lui 2006. Apoi, au mai calculat o data si au zis ca au nevoie de 40 miliarde de lei. I-am averizat ca au terminat banii si ca au facut cheltuieli inutile, dar mi-au spus ca nu am dreptate. Sperau sa le vina bani la rectificarea de buget, dar au primit doar 11 miliarde de lei, pentru protectia copilului, nu si pentru centrele destinate persoanelor cu handicap. Acestora, Guvernul nu le-a alocat nici un leu. Sa vedem cum a gindit domnul Hanganu sa incheie cu bine anul 2006“, a mai spus Vlad Marcoci. Am incercat sa aflam opinia directorului Mihai Hanganu, insa, acesta nu a fost de gasit.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending