Contactează-ne

Actualitate

Droguri trimise prin curier, flagrant la ridicarea coletului. Începe procesul în cazul a doi nemţeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat şi o femeie au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT ■ aceştia au fost prinşi cînd ridicau de la o firmă de curierat un pachet în care era cannabis şi metadonă ■

Procurorii DIICOT Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a doi tineri care au fost prinşi în flagrant cînd ridicau de la o firmă de curierat un pachet cu droguri. Coletul a fost deschis de anchetatori care au găsit cannabis şi metadonă.

Cei doi, o femeie de 22 de ani şi un bărbat de 33 de ani, au fost arestaţi la început de iulie, iar la trimiterea în judecată, pe 1 august, măsura preventivă a fost prelungită. Procesul va fi în procedură de Cameră preliminară, iar la finele acesteia intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori.

Pe 6 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Neamţ, au acţionat pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri de risc şi mare risc.

„Au fost depistate în flagrant delict două persoane, cu vîrste de 22, respectiv 33 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce ar fi ridicat de la o firmă de curierat mai multe colete, în care se aflau aproximativ un kilogram de substanţă vegetală, cu aspect de cannabis şi 75 ml de metadonă“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. Cei doi suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT Neamţ pentru audieri.

Apoi, în baza probatoriului administrat în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind puşi sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în ţară şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului. Ulterior cei doi au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ fiind arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 e zile.

„Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile,începînd cu data de 07.07.2022 şi pînă la data de 05.08.2022, inclusiv, a inculatului BGM cercetat în dosarul penal (…) pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc.

(…) Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 07.07.2022, pînă la data de 05.08.2022, inclusiv, a inculpatei DEA, pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc“, conform instanţei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending