Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Drexler, amenintata cu judecata

Știre publicată în urmă cu

în data de

• directorul demis de la Colegiul Stefan cel Mare, profesorul Dorin Morosanu, a fost chemat la ISJ pentru a afla ca instanta i-a dat dreptate, nu pentru a fi repus în functie, asa cum spera • deranjat de atitudinea sefei ISJ, el a declarat ca o va da în judecata •

Ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt nu a limpezit apele în cazul directorilor care au fost demisi în urma evaluarii care le-a fosta facuta de sefa ISJ Neamt, Dorina Luminita Drexler. Dan Zaharia, fost director al Grupului Scolar Vasile Sav Roman, Dorin Morosanu, fost director al Colegiului Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Leonard Vacaru, fost director al Colegiului Tehnic Danubiana Roman si Constantin Vernica, fost director la Palatul Copiilor din Piatra Neamt, au fost invitati, miercuri, 6 iunie, la sediul Inspectoratului Scolar, pentru a participa la sedinta Consiliului de Administratie, ocazie cu care ar fi trebuit sa se gaseasca o modalitate de punere în executare a dispozitiilor instantelor judecatoresti, care au decis în cazul celor patru cadre didactice ca nu este valabil calificativul „nesatisfacator“, care le-a fost acordat de sefa ISJ Neamt si se anuleaza ordinul ministrului în baza caruia s-a facut demiterea lor. „Eu am crezut ca sînt chemat la inspectorat pentru a fi informat ca voi fi repus pe functie. Or, lucrurile nu au stat deloc asa. Doamna Drexler mi-a zis ca sentinta Curtii de Apel Bacau mi-a dat dreptate. Si mi-a mai spus ca eu n-am cerut reinstalarea pe functie, motiv pentru care nu ma poate reinstala. O voi actiona în judecata la Curtea de Apel Bacau si ma voi lupta atît cu Inspectoratul Scolar, cît si cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Am cerut inspectoratului sa respecte sentinta si mi s-a raspuns ca eu n-am cerut reintegrarea în functie si nu am ce astepta. Ca si cum degeaba am contestat în instanta calificativul primit“, a declarat profesorul Dorin Morosanu, fost director la Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt pîna în 2006, cînd a fost suspendat pe baza calificativului „nesatisfacator“ pe care l-a primit la evaluarea facuta de conducerea ISJ Neamt.

Directorul suspendat de la Vasile Sav, cu un pas înaintea tîrgnemteanului

Prin aceleasi etape ale suspendarii contestate a trecut si profesorul Dan Zaharia, fost director al Grupului Scolar Vasile Sav din municipiul Roman. Doar ca lui i-a venit aceeasi sentinta de invalidare a calificativului „nesatisfacator“ si de anulare a ordinului ministrului în baza caruia s-a facut demiterea, în urma cu ceva mai multa vreme. „Domnul Morosanu trebuie sa depuna o cerere pentru reintegrarea pe post si sa o trimita la Inspectoratul Scolar si la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MEdCT), sustinînd-o cu sentinta pe care o are. Eu am facut acest lucru, l-am trimis la minister pe 3 mai si, în termen de 30 de zile, dupa cum mi-a comunicat un reprezentant de la MEdCT, trebuie sa fiu repus în functia de director. Calculînd cele 30 de zile lucratoare, ar trebui ca pe 8 iunie sa-mi recapat postul. Pîna în acest moment, nu am primit corespondenta de la minister, dar mi s-a spus ca a fost trimisa de la Bucuresti atît pe adresa mea, cît si pe cea a inspectoratului“, a declarat profesorul Dan Zaharia, care astazi ar trebui sa redevina director al Grupului Scolar Vasile Sav din municipiul Roman. Celelalte doua cadre didactice suspendate – Constantin Vernica si Leonard Vacaru, nu au fost miercuri la inspectorat pentru a da ochii cu sefa acestei institutii. Am încercat sa aflam punctul de vedere al inspectorului scolar general, dar ieri nu a fost disponibila.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending