Contactează-ne

Actualitate

DREPTUL LA NEUITARE…Cultul Maicii Domnului în zona Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în zona Roman șase biserici au hramul ”Nașterea Maicii Domnului” ■ în România 2.600.000 de români poartă numele de Maria sau Marin

Se știe că Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca ”Sfânta Maria Mică”  este o zi de sărbătoare creștină care prăznuiește nașterea Fecioarei Maria, mama lui Isus Hristos. Bisericile ortodoxă și catolică  Nașterea Maicii Domnului este celebrată în ziua de 8 septembrie, care anul acesta a căzut duminică. Enciclopedia Wikipedia consemnează faptul că Nașterea Sfintei Fecioare Maria este prăznuită ca o sărbătoare liturgică în calendarul roman general și în majoritatea calendarelor liturgice anglicane pe 8 septembrie.Pr.dr.Florin Țuscanu a relatat în rubrica diurnă ”Dreptul la Neuitare” despre Cultul Maicii Domnului în zona Romanului.

”Prima sărbătoare importantă din anul bisericesc (început la 1 septembrie) este închinată Nașterii Maicii Domnului, Binefăcătoarea și Ocrotitoarea creștinilor. Sfinții Părinți au așezat în calendar această sărbătoare pe 8 septembrie, în amintirea sfințirii unei biserici închinată Fecioarei Maria la Jerusalim, ctitorită de către împărăteasa Eudoxia, la începutul sec. V.

De-a lungul Istoriei Bisericii, cultul Sf. Fecioare a cunoscut o mare amploare în întreaga lume creștină.Țara noastră a fost numită pe bună dreptate <<Grădina Maicii Domnului>>, plecând de la faptul că avem un număr impresionant de biserici și mănăstiri închinate acesteia, precum și multe icoane făcătoare de minuni.”, consemnează părintele dr.Florin Țuscanu, care enumeră bisericile cu acest hram : Mănăstirea Giurgeni, ctitorie a episcopului Ghedeon al Romanului-1738 – refăcută în anul 1860, are hramul „Nașterea Maicii Domnului”; Biserica din satul Holm (Crăiești)-1958 – hramul „Nașterea Maicii Domnului”;

Biserica din Gherăieștii Noi-1937- hramul „Nașterea Maicii Domnului”;

Biserica din satul Ghidion (Stănița)-1996- hramul „Nașterea Maicii Domnului”;

Biserica din satul Negrești – Călugărița (Stănița)-1923- hramul „Nașterea Maicii Domnului”;

Biserica din satul Broșteni (Bahna) (1923-1937) – hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

De menționat faptul că în România 2.600.000 de români poartă numele de Maria sau Marin.Acestora părintele dr.Florin Țuscanu le  urează ”La mulți ani binecuvântați tuturor celor ce poartă numele Sfintei Fecioare MARIA, cu cele mai frumoase gânduri și urări de bine la ceas aniversar! Maica Domnului să ne ocrotească și să ne acopere pe toți, cu sfințitul său acoperământ”, își încheie postarea pr.Florin Țuscanu.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending