Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Dreptatea lui Drexler

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Monitorul de Neamt aduce la cunostinta Inspectoratului Scolar o situatie petrecutã acum patru ani la examenul de bacalaureat • o elevã care în anii de liceu a avut medii de 5 si 6 a fãcut furori la BAC • ea a luat examenul cu 10 pe linie • întrebarea fireascã este dacã eleva a fost persecutatã în liceu sau comisia de corectare de la bacalaureat a fost prea îngãduitoare • se sesizeazã cineva de la Inspectorat sau Politie? •

Am scris cîteva zeci de articole despre neregulile de la nivelul Inspectoratului Scolar Neamt în epoca „Drexler“. Nereguli, abuzuri, scandaluri peste scandaluri, reclamatii etc. Pe bunã dreptate, multi ne-au reprosat cã nu scriem nimic de bine despre Inspectoratul Scolar si despre profesorul Dorina Drexler. Ei bine, o facem acum. Marota actualei inspectoare generale a reprezentat-o mult timp coruptia generalizatã de pe timpul fostului general Emil Creangã. A vorbit atîta despre asta, încît s-a autosesizat, prompt, Politia. Tot despre coruptie este vorba si în acest material si sîntem nevoiti sã-i dãm dreptate Dorinei Drexler. Vã prezentãm un caz absolut socant: o elevã cu media generalã pe 4 ani de liceu de 6.61 a reusit la examenul de bacalaureat din 2001 cu media generalã 10 (zece)! Dincolo de explicatiile care pot apãrea (meditatii, spirit rebel, dar genial, persecutii din partea profesorilor etc.,) este clar pentru cine cunoaste, cît de cît, ce se întîmplã în învãtãmînt cã este greu de crezut cã de la 5 la mate ajungi brusc la 10! Pentru veridicitate, vã prezentãm foaia matricolã (foto) a elevei Ramona M. M.

Totul pare clar. Sîntem siguri cã Politia se va autosesiza, cum a fãcut-o si în alte cazuri din învãtãmînt. Gãseste ea pe ce sã se autosesizeze.

Cine ne poate da detalii despre eleva în cauzã, despre destinul ei – o elevã cu 10 la bacalaureat are toate portile facultãtilor deschise si, probabil, acum este o studentã eminentã – despre pãrinti sau cine ne poate explica cum a fost posibil acest salt de la 6 la 10 este rugat sã ne contacteze la sediul redactiei Monitorul de Neamt. Noi nu ne putem imagina decît douã situatii. Prima, comisiile de la bacalaureat au fost mult prea îngãduitoare si o anchetã a Inspectoratului va putea face luminã în acest caz. A doua, profesorii de la respectivul liceu au persecutat 4 ani eleva cu pricina. Si atunci, tot Inspectoratul Scolar trebuie sã intervinã. Avînd în vedere deschiderea cãtre presã a echipei de conducere de la institutia care guverneazã învãtãmîntul nemtean, asteptãm – pînã la concursul pentru postul de inspector scolar general – un punct de vedere oficial cu privire la acest caz.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending