Contactează-ne

Actualitate

Drama familiei Smicală – Mihai şi Maria, mesaje sfîşietoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “vreau la mama, vreau o viaţă normală”, a transmis Mihai ■ “vreau acasă la mama”, spune şi Maria ■ cei doi au fost prinşi de poliţie şi trimişi la o clinică de psihiatrie ■

Mesaje sfîşietoare postate de Mihai şi Maria, copiii Cameliei Smicală, prinşi recent de poliţiştii finlandezi şi duşi cu forţa într-o clinică de psihiatrie.

“Eu sînt Mihai. Am fugit de la casa de copii pentru că mi-a fost frică. M-au sunat de la casa de copii cînd am fost la şcoală şi mi-au zis că vin să mă ia. Mi-a fost frică de faptul că mă vor duce undeva unde nu o să o mai văd pe mama mea. Vă rog să mă ajutaţi cumva, să mă scoateţi de aici de la casa de copii şi poate şi din Finlanda, pentru că eu nu mai pot. Vreau la mama mea, vreau să am o viaţă normală şi vreau ca acei care mi-au făcut toate aceste lucruri să plătească”, este strigătul de ajutor al lui Mihai.

“Eu sînt Maria. Îmi este frică de faptul că, dacă merg înapoi la casa de copii, nu pot să o văd pe mama, nu pot să am o viaţă normală. Vreau acasă la mama”, este şi cererea Mariei.

Din păcate, autorităţile finlandeze sînt surde la aceste cereri, mai mult vor să o aresteze şi pe mama lor, medicul Camelia Smicală, iar instituţiile româneşti sînt la fel de impasibile în faţa acestor cereri. Singurii care rezonează şi sînt alături de cei doi copii şi de mama lor sînt românii simpli, în număr foarte mare, unii ieşind chiar în stradă, recent, pentru a cere libertate pentru Mihai şi Maria.

Reamintim că în urmă cu ceva timp Mihai şi Maria reuşiseră să evadeze din instituţiile în care erau ţinuţi cu forţa. Au fost însă hăituiţi de autorităţile finlandeze şi, din păcate, în urmă cu cîteva zile, au fost prinşi după o “desfăşurare de forţe” ruşinoasă, o “operaţiune” în care au fost fost implicate nu mai puţin de cinci maşini de poliţie. De parcă ar fi fost vorba de criminali sau terorişti nu de doi copii care cer un lucru minim: să fie alături de mama lor şi să fie lăsaţi să ducă o viaţă normală.

Camelia Smicală a făcut tot ce este omeneşte posibil în războiul cu autorităţile finlandeze, dar mereu ea a fost cea crunt lovită: i s-au luat copii, a fost condamnată, i s-au aplicat amenzi ruşinoase care practic au ruinat-o şi, iată, mai nou spune că se doreşte să fie băgată în puşcărie. Probabil cred autorităţile finlandeze că aşa îi vor închide gura.

Ruşinoasă şi condamnabilă este lipsa de reacţie a instituţilor din România. Care au abandonat această mamă în ghearele abuzive ale autorităţilor din Finlanda şi se ascund cu capul în nisip, aşteptînd probabil ca doctoriţa Smicală să renunţe la luptă.

Unicul ajutor vine de la oamenii care sînt alături de această familie greu încercată şi este absolut esenţial ca acest sprijin să continue şi să se intensifice pentru a încerca să mai fie reduse din abuzurile finlandezilor şi pentru a pune presiune pe instituţiile româneşti, în speranţa că măcar în ceasul al treisprezecelea vor avea o reacţie. Mihai şi Maria ne cer ajutorul, depinde numai de noi dacă sîntem capabili sau dispuşi să îl oferim.

Contează foarte mult pentru aceşti copii smulşi brutal de lîngă mama lor. E poate ultima lor speranţă şi avem datoria să nu-i dezamăgim şi să-i abandonăm.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Gheorghe

    20 ianuarie 2020 at 1:41 PM

    Suntem in fiecare sambata si duminica de la 13.00 in fata ambasadei Finlandei de la Bucuresti doar o mana sau doua de oameni. Scriem petitii „autoritatilor” surde, postam pe facebook si alte retele de socializare si informare. Daca am trai in SUA si am fi cetateni americani, imediat ar pleca un comando in Finlanda, care sa-i extraga pe cetatenii terorizati acolo. Dar asa se stie ca romanii din Romania cam accepta orice pentru o basca sau sapca.
    Nu demobilizam! Exista Dumnezeu. Doamne, miluieste-ne pe noi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending