Contactează-ne

Actualitate

Dragoş Chitic: “În mandatul meu am redat Piatra-Neamţ pietrenilor”

Știre publicată în urmă cu

în data de

“În mandatul meu de primar am redat Piatra-Neamţ pietrenilor şi când spun asta mă refer şi la faptul că am preluat în administrarea municipalităţii o serie de obiective importante pentru oraş: Ştrandul, Baia Comunală, Sala Polivalentă,Stadionul Ceahlăul, Pârtia de schi de pe Cozla”, a declarat Dragoş Chitic, actualul primar de Piatra-Neamţ şi candidat pentru un nou mandat de edil al orașului.

 

Preluarea unor obiective din administrarea unor societăţi private a însemnat o creştere a calităţii serviciilor oferite, la preţuri accesibile pentru pietreni, dar şi faptul că practic acestea au fost redate pietrenilor, care au putut participa la manifestări sportive şi culturale de anvergură naţională sau chiar internaţională și s-au putut relaxa în baze de agrement atractive.

 

În anul 2018 am preluat în administrare proprie Ştrandul Municipal. Până atunci ştiţi cu toţii ce probleme existau şi care era gradul de insatisfacţie al pietrenilor. De la preluare, în fiecare an, am realizat, prin societăţile specializate ale Consiliului Local, lucrări de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, aleilor pietonale, spaţiilor de parcare şi căilor de acces auto, precum şi a spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. În plus, am realizat investiţii în modernizarea spaţiilor de cazare, a terenurilor sportive şi a zonei de plajă şi bazine. Reparaţiile, amenajările, dar şi pregătirea instalaţiilor şi echipamentelor aferente bazinelor cu apă au fost efectuate  de personalul propriu al primăriei, ceea ce a permis realizarea de economii în exploatarea lor. Astfel am reușit  să oferim pietrenilor tarife reduse, accesibile. Iar gradul de satisfacţie al acestora a crescut, reacţiile au fost pozitive, semn că ne-am atins scopul propus”, a declarat Dragoş Chitic.

 

Un alt exemplu de succes a fost preluarea în administrare directă a Băii Comunale. Au fost realizate lucrări de modernizare, reparaţii şi igienizare și a fost creat un compartiment specializat pentru administrare. Rezultatul a fost transformarea unui obiectiv asupra administrării căruia planau numeroase discuţii şi controverse, într-unul care oferă pietrenilor servicii de calitate.

 

Şi ceea ce este de asemenea important de menţionat, tarifele, stabilite prin hotărâre de consiliu local, sunt unele accesibile. Un punct câştigat pentru pietreni, dar şi pentru turiştii care aleg să ne viziteze oraşul şi care au acces la piscină interioară, saună umedă, saună uscată şi baie turcească, precum şi la serviciile conexe (vestiare, duşuri, toalete), toate la preţuri accesibile şi la o calitate demnă de un oraş care reprezintă o destinaţie turistică”, a mai spus Dragoş Chitic.

 

În ceea ce priveşte modul în care au fost administrate Sala Polivalentă şi Stadionul Ceahlăul, pietrenii îşi amintesc cu siguranţă bucuria trăită atunci când în oraşul de la poalele Pietricicăi au fost găzduite, în cele mai bune condiţii, meciuri de cupa Davis sau gale de K-1 de talie europeană, în Sala Polivalentă, sau meciuri ale micilor tricolori, pe Stadionul Ceahlăul. “Şi aceste două obiective aflate în administrarea municipalităţii sunt foarte importante şi am dovedit că le înţelegem importanţa şi că ştim cum să le gestionăm astfel încât să fie locuri în care pietrenii, şi nu numai, să poată participa la manifestări sportive şi culturale de anvergură, de ţinută europeană. Mii de participanţi la evenimente sportive şi culturale au plecat cu o impresie bună de la Piatra-Neamţ şi au promis că vor reveni. Între timp, ne preocupăm să întreţinem şi să modernizăm aceste obiective, care sunt accesibile pietrenilor dornici de sport, de mişcare în aer liber sau în sală. Aş adăuga aici şi pârtia de schi de pe Cozla. În ciuda dificultăţilor în exploatarea acestui obiectiv, determinate de condiţiile meteo care nu ne-au fost întotdeauna favorabile, am dovedit că avem soluţii şi, ori de câte ori a fost posibil, am deschis pârtia pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Sunt obiective ce aparţin pietrenilor şi de care pietrenii trebuie să se poată bucura. Decizia de a le administra în mod direct a venit după consultări cu cetăţenii, care ne-au cerut servicii de calitate şi la preţuri pe care să şi le poată permite. Iar noi am încercat şi credem că am reuşit să le oferim ceea ce şi-au dorit. Este, dacă doriţi, un exemplu de bune practici, un exemplu că atunci când se face administraţie exclusiv în interesul cetăţeanului se obţin rezultate care se traduc în creşterea calităţii vieţii pentru fiecare dintre noi”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending