Contactează-ne

Actualitate

Dragoş Chitic: “Administraţie în interesul cetăţeanului, nu patimi şi orgolii politice”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Bogdan Gavrilescu: “Banii judeţului trebuie împărţiţi după criterii corecte şi clare între localităţi”

Echipa PMP formată din Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat pentru un nou mandat, şi Bogdan Gavrilescu, viceprimar şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, promite că în următorul mandat nemțenii vor avea parte de administraţie făcută exclusiv în interesul cetățenilor, fără patimi și orgolii politice.

,,De multe ori în ultimii ani oraşul Piatra Neamţ şi pietrenii au avut de suferit din cauza lipsei unei colaborări corecte cu instituţia care conduce judeţul, Consiliul Judeţean Neamţ. Banii județului trebuie împărțiti între localitățile componente după criterii corecte și clare. Trebuie să dispară situațiile, întâlnite în ultimii ani, în care o comună să primească mai mulţi bani decât municipiul reședință de județ.Totodată, trebuie ca oamenii să știe că sunt servicii publice importante pentru populatia județului, inclusiv pentru pietreni, care sunt oferite de entități subordonate Consiliului Județean Neamț: serviciul de furnizare a apei,transportul public, serviciile spitalicești, etc. Toți nemțenii beneficiari ai acestor servicii au decontat managementul defectuos al societăților și instituţiilor care oferă aceste servicii. În calitate de președinte al Consiliului Judeţean Neamț voi fi un partener corect pentru toate localitățile din componența județului și mă voi implica pentru ca serviciile subordonate Consiliului Județean oferite nemțenilor să fie de  calitate și la prețuri accesibile pentru cetățeni”, a declarat Bogdan Gavrilescu.

“Când politicienii nu înţeleg că datoria lor este să facă administraţie în interesul oamenilor şi se lasă conduşi de patimi, de orgolii politice, cel care are de suferit este cetăţeanul. Nu pot fi puse în practică proiecte, resursele nu pot fi administrate corect şi în interesul comunităţii iar viaţa de zi cu zi a oamenilor are de suferit. În mandatul meu de primar al municipiului Piatra Neamţ am traversat, din păcate,  momente în care unii politicieni conduşi de orgolii sau interese străine de interesul cetăţeanului au blocat proiecte pe care pietrenii și le doreau a fi puse în practică. Exemplul redeschiderii Pieţei Centrale este doar unul. Pietrenii îşi amintesc cu siguranţă câtă opoziţie au făcut unii, blocând sau amânând definitivarea caietului de sarcini pentru licitaţie, apoi a licitaţiei în sine, ţinând luni bune închisă piaţa pe care pietrenii o doreau redeschisă. Am reuşit, cu ajutorul pietrenilor, să redeschidem piaţa şi să le oferim un loc unde îşi pot face cumpărăturile în condiţii civilizate. O altă bătălie pe care am înţeles să mi-o asum alături de pietreni a fost cea împotriva majorării preţului la apă şi canalizare. În calitatea mea de primar al acestui oraş am luptat şi voi lupta cu toată energia, folosind toate mijloacele permise de lege, pentru ca pietrenii să beneficieze de tarife corecte la apă şi canalizare, să nu deconteze populaţia administrarea ineficientă a companiilo r furnizoare de servicii publice din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. Este anormal ca într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din ţară, preţul apei să fie între primele locuri în clasamentul naţional. Şi exemplele pot continua. Acestea reprezintă câteva dintre argumentele pentru care îl susțin și îl recomand pe colegul meu, Bogdan Gavrilescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Echipa formată din Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamţ şi Bogdan Gavrilescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, va fi una care va face doar administraţie eficientă în interesul dumneavoastră. Am dovedit acest lucru în mandatul în care am colaborat pentru administrarea municipiului şi vă solicităm să ne acordaţi încrederea şi pe viitor, pentru următorul mandat. De aceea fac apel la dumneavoastră, pietrenii cu care am colaborat mereu, să veniţi alături de echipa pe care v-o propunem, echipa Partidului Mișcarea Populară, o echipă care îşi doreşte să facă din Piatra Neamţ un oraş de 10+ și din judeţul Neamţ un judeţ de 10+”, a declarat Dragoș Chitic

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending