Contactează-ne

Prima pagină

Două liceee din Neamț nu au avut niciun promovat la bacalaureat. Ce se va întâmpla

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ există 50 de licee din România unde niciun candidat nu a promovat examenul ■ pe acestă „listă neagră” se regăsesc Liceul Tehnologic din Pipirig dar și Liceul Tehnologic din Vânători Neamț ■ anul viitor, aceste unități nu vor mai avea dreptul să înființeze clase de liceu ■ la Liceul „Ion Ionescu” de la Brad Horia a avut un candidat care a promova examenul, iar la Liceul Tehnologic Nisiporeşti (Botești), din doi candidați înscriși, unul a luat examenul ■

Potrivit rezultatelor dinaintea contestațiilor prelucrate de platforma BacPlus, există 50 de licee în România de la care niciun candidat nu a luat examernul de Bacalaureat în prima sesiune. Conform explicaților furnizate de administratorii platformei, au fost luate în considerare licee de stat și private și licee cu câte un singur candidat.

Anul trecut, existau 53 de licee cu o rată de promovabilitae zero. În aceste condiții, potrivit răspunsurile oferite de Ministerul Educației, unitățile liceale cu rata de promovare zero sau cu un singur absolvent care a promovat nu vor mai putea propune pentru anul școlar viitor cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență la zi.

Pe lista amintită se regăsesc și două licee din județul Neamț. E vorba despre Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig, unde a existat un singur candidat care a obținut media 5,52 și de Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolae” din comuna Vânători Neamț,  unde singurul absolvent a obținut media 4,73. Sursa citată susține că există 19 licee care au avut un singur candidat, iar în trei licee candidații nu s-au prezentat la examen.

Reamintim faptul că numărul liceelor fără niciun promovat aproape s-a dublat în ultimii 4 ani. Dacă în 2020 au fost 27 de unități de învățământ fără să aibă niciun candidat care să promoveze examenul de BAC, în 2024 sunt 50 de licee și în 2023, 53 de astfel de licee. În 2021 și 2022 au fost 42 de licee fără ca un absolvent de clasa a XII-a să treacă examenul.

Rezultatele în zona Roman

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-au înscris la examenul de BAC 258 de absolvenţi de clasa a XII-a, promovând 255. Cea mai mare medie a fost 9,98. La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, dintre cei 125 absolvenţi înscrişi, 96 au reuşit să promoveze. Cea mai mare medie au fost 9,76. La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman, cea mai mare medie a fost 9,70. 155 de elevi au fost înscrişi la examen, iar 113 au promovat.

Dintre cei 87 de absolvenţi înscriși la examen la Liceul Sportiv din Roman, 43 au reuşit să obţină medii de trecere. Cea mai mare medie a fost 9,50. Dintre cei 98 de absolvenţi înscrişi la Bacalaureat la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, 49 au reuşit să promoveze iar cea mai mare medie a fost 9,30. La Colegiul Tehnic „Danubiana” s-au înscris la examenul de bacalaureat 63 de absolvenţi, iar 47 dintre aceştia au promovat, cea mai mare medie fiind 9,10.

Dintre cei 38 de absolvenţi înscriși pentru examen la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman, 36 au reuşit să promoveze, cea mai mare medie fiind 9,60. La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman au fost înscriși 42 de candidați, iar 30 au promovat. Cea mai mare medie – 9,11. Din 61 de absolvenţi înscriși la examen la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, 47 au reuşit să promoveze. Cea mai mare medie a fost 9,40.

Anul acesta s-au înscris 15 candidaţi la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia, din care doar 1 a reușit să promoveze, cu media 6,21. La Liceul Tehnologic „Sfântul Ioan de la Salle” din Pildeşti au absaolvit clasa a XII-a 26 elevi, care s-au înscris la BAC și 19 dintre aceştia au reuşit să promoveze. Cea mai mare medie a fost 9,83. La Liceul Nisiporeşti – Botești, doi candidați s-au înscris, unul reușind să promoveze cu media 6,41.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplineacă  un elev pentru a promova examenul de BAC au fost: 1. să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; 2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; 3. să obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, ea se rotunjeşte la 6,00. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ionel

    10 iulie 2024 at 8:42 PM

    Doar locuri de munca ptr profesori, implicare zero, cred ca au alte JOBURI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending