Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Doua generatii ale tineretii

Știre publicată în urmă cu

în data de

• la Festivalul „Vacante Muzicale“ elevii si profesorii Colegiului National de Arte „Octav Bancila“ din capitala Moldovei au tinut sa demonstreze nivelul scolii muzicale iesene • formatia „Slang“ si solista pietreana Luiza Zan, au propus cîte ceva din cautarile lor într-ale „sound“-ului •

Miercuri seara, sub genericul „Per Aspera ad Astra“, elevii si profesorii Colegiului National de Arte „Octav Bancila“ din Iasi au sustinut un concert cu cele mai reprezentative prestatii artistice zamislite în cadrul procesului de învatamînt al prestigioasei institutii scolare iesene. Solisti vocali si instrumentisti si mici formatii de camera au încercat sa demonstreze publicului pietrean cîte ceva din efortul perpetuu al perfectionarii în arta muzicala care, neîndoios, va fi continuat si desavîrsit în cadrul institutiilor de învatamînt superior artistic. Seara muzicala a fost continuata în Piata Turnului cu concertul rafinat si patimas al formatiei „Slang“, a carei solista vocala este o fiica a acestor locuri, Luiza Zan. Rod al devotiunii, muncii si afinitatii cu un gen de muzica inedit în peisajul sonor al României, Luiza a avut astfel, pentru prima data, ocazia de a se întîlni cu publicul pietrean pe care îl iubeste si în fata caruia simte o placere si o bucurie deosebita de a cînta. „As vrea sa mai cînt aici, daca voi mai fi invitata, fireste, pentru ca m-am simtit în familie. Am cîntat pentru colegii mei, pentru prieteni, pentru profesorii care au tinut sa fie prezenti, pentru toata lumea de aici, pe care o iubesc si careia vreau sa-i daruiesc tot ceea ce am mai bun. E una din serile cele mai frumoase pe care le-am trait“ ne-a declarat, imediat dupa concert, tînara solista.

Astazi, pe podiumul festivalului

În aceasta seara, de la ora 19, pe scena salii de spectacole a Teatrului Tineretului din Piatra Neamt vor evolua cursantii claselor de maiestrie conduse de maestrii Marina Krilovici canto), Sherban Lupu (vioara) si Gheorghe Zamfir (nai). Acompaniamentul pianistic al solistilor va fi asigurat de Tina Orphanou si Mihaela Spiridon. De la ora 21, în Piata Turnului va avea loc un nou concert sustinut de formatia „Sistem“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending