Contactează-ne

Actualitate

Dosarul „Bomba“, Puiu Mironescu a cerut eliberarea din penitenciar. Ce au decis judecătorii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Dumitru Mironescu, pietreanul care a comandat un atentat cu bombă ce-l viza pe rivalul Bogdan Mararu, a formulat o cerere de eliberare condiţionată ■ ea a fost soluţionată la Judecătoria Vaslui ■

Petiția lui Dumitru Mironescu a fost soluţionată zilele trecute de un complet de la Judecătoria Vaslui, cel căruia i se mai spune şi „Puiu“ executând zece ani din condamnarea privativă de libertate pronunţată în dosarul „Bomba“. Cererea a fost înaintată la finalul anului trecut, iar soluţia a fost pronunţată pe 7 februarie.

„Respinge cererea persoanei private de libertate şi propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Mironescu Ioan Dumitru, deţinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executării integrale a pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa Curţii de Apel Bacău“, se arată în minuta magistraţilor. Judecătorii au considerat că demersul pietreanului nu este întemeiat.

Decizia propunţată nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Vaslui. Dacă şi această instanţă va păstra dispoziţiile stabilite la judecătorie, Puiu Mironescu mai poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată abia peste 6 luni. Dumitru Mironescu a fost condamnat definitiv pentru că a angajat mai multe persoane pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu prin amplasarea unei bombe sub maşină.

În afară de cei 15 ani de închisoare, „Puiu“ a primit şi interdicţia de a veni în Piatra Neamţ vreme de 5 ani, după ce iese de după gratii. În acelaşi dosar, acoliţii lui Mironescu, Cosmin Lăcătuş are de executat 12 ani de detenţie, Petrică Jâtaru a primit 9 ani de închisoare, Ovidiu Popa, cel care a fost prins în flagrant când amplasa amestecul exploziv sub autorurism avea de executat 15 ani de închisoare, iar Emil Cristofor, luase 7 ani.

Acuzaţii au fost implicaţi în fapta din noaptea de 10/11 ianuarie 2013, când Popa, Lăcătuş şi Jâtaru au fost prinşi în timp ce acţionau pentru amplasarea bombei artizanale sub maşina lui Bogdan Mararu, care ar fi trebuit să ucidă „ţinta“ la cea mai mică mişcare a autovehicului. Totul a plecat de la un incident din noiembrie 2012, când fraţii Mararu au angajat un ucigaş să-l execute pe Mironescu. Acesta a ratat ţinţa, iar „Puiu“ a decis să se răzbune.

A apelat la un cunoscut şi i-a spus să rezolve treaba în aşa fel încât să nu-l implice. Dacă atentatul ar fi reuşit, executanţii ar fi primit 30.000 de euro. Fraţii Mararu au fost, la rândul lor, condamnaţi pentru că au angajat un ucigaş din Republica Moldova, pe care l-au plătit să-l suprime pe Mironescu. Atacul a avut loc în Bucureşti, însă în urma unei serii de coincidenţe stranii, basarabeanul Vitalie Proca l-a confundat pe Mironescu cu un bucureştean pe care l-a împuşcat, dar acesta a scăpat cu viaţă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending