Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

DOSARE CENZURATE: Satanismul din România, între mistificare si realitate

Știre publicată în urmă cu

în data de

• ideologia promovatã de „Biserica lui Satan“ vine din strãinãtate si se dezvoltã în trei directii principale: cultul mortii, anarhia si neonazismul • Biserica lui Satan a fost înfiintatã la San Francisco, în anul 1969, de Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ •

Douã sinucideri si încã o tentativã, petrecute în decurs de cîteva sãptãmîni la Roman, victimele fiind eleve ale apreciatului Colegiu National Roman Vodã, au pus pe jar autoritãtile. Scrisoarea ridicatã de cãtre politisti, de la cãpãtîiul tinerei care s-a spînzurat cu o esarfã de un dulap din camera sa (scrisoare prezentatã în facsimil în ziarul nostru de sîmbãtã), precum si declaratiile transante ale primarului Dan Ioan Cãrpusor duc la varianta surprinzãtoare a unei miscãri sataniste si a unei retele de trafic de droguri pe filierã basarabeanã, cu ramificatii în mai multe orase ale Moldovei. Pînã la definitivarea anchetei, Monitorul vã invitã la o incursiune în teritoriul întunecat al „Bisericii mondiale sataniste“, nu pentru a da, Doamne Fereste!, cine stie ce idei, ci pentru a vã informa despre pericolul acestei miscãri. Sinuciderea si apostazia (lepãdarea de Dumnezeu) sînt pãcatele cele mai grave, pe care biserica nu le prescrie niciodatã. Prin pactul pe care-l încheie, satanistii sînt obligati sã le comitã pe amîndouã. Cum ajunge un tînãr în aceastã situatie, a totalei prãbusiri morale, sã comitã asemenea sacrilegii? Vom încerca, în rîndurile care urmeazã, sã vã oferim cîteva explicatii. Vom încerca, spre exemplu, sã argumentãm ce rol au avut (si mai au) traficul de droguri si renumite trupe de rock, precum formatia australianã AC/DC (Antichrist/Death to Christ), KISS (King in Satan Service) si de ce adeptii sectei satanice sînt niste fanatici ai trupei NIRVANA, al cãrui lider, Kurt Cobain, s-a sinucis în 1994 si pe care sectantii îl considerã zeu. Sã vedeti cum se leagã si cum ajungem, pînã la urmã, la Roman, la CNRV, unde o tînãrã si-a pus capãt zilelor, chiar în incinta liceului. Poate, în acest fel, vom da si noi o mînã de ajutor primarului hotãrît sã cearã „conducerii liceului si Inspectoratului Scolar abordarea în termeni mai seriosi a acestui fenomen, ce trebuie stãpînit si stîrpit“. Numai cã, pentru a fi stîrpit, acest fenomen trebuie cunoscut.

Tîmpenii sataniste Ideologia promovatã de „Biserica lui Satan“ vine din exteriorul spatiului românesc si se dezvoltã în trei directii principale: cultul mortii, anarhia si neonazismul. Miscarea urmãreste instaurarea unui cult universal macabru, a unui „guvern mondial“ si restructurarea umanitãtii pe noi clase sociale. Brrrr! Nu-i asa cã semãnãm cu Pavel Corut? E o încercare. Pentru ca cititorii sã-si facã o idee despre gradul de complexitate al acestei masonerii a întunericului, vom spune cã adeptii, numiti si „Copii ai Diavolului“, sînt ierarhizati în sapte cercuri de initiere, cei care ating nivelul sapte purtînd numele de „desãvîrsiti“, si sînt acceptati si protejati de cãtre orice grup ideologic similar, indiferent din ce tarã ar fi acesta. Adicã, pe bune, nu te joci cu te-ncurci! Totusi, se presupune cã grupãrile satanice din România, cele mai evoluate, au promovat abia în cercul 3, maxim 5. „Messele Negre“ (rugãciunile satanice), sãvîrsite la miezul noptii în cimitire, ori în clãdiri pãrãsite, încheiate cu sacrificii rituale de animale (cîini, pisici, cocosi, ori tapi) pot sã parã teribilisme ale unor pustani, dar sacrificiile umane sãvîrsite la Cãlãrasi, Tulcea sau Constanta sînt în mãsurã sã alerteze autoritãtile. Cert este cã aceastã credintã în Satan (Belial, Lucifer) a pãtruns în licee si universitãti si, din pãcate, face victime.

Despre cum si-a bãgat dracul coada Cea mai importantã organizatie satanistã a sfîrsitului de secol XX a constituit-o The Church of Satan (Biserica lui Satan) înfiintatã la San Francisco, în anul 1969, de cãtre Anton Szandor La Vey, un fost acrobat la circ. Autointitulat „Papa cel negru al satanismului“, el este autorul „Bibliei sataniste“, cartea de cãpãtîi a sutelor de mii de adepti care infesteazã întreaga planetã. În aceastã carte, La Vey, care si-a botezat fiica cu numele lui Satan, a descris vechi rituri pãgîne, cu jertfe de animale, cu orgii si profanãri. „Biblia satanicã“ este principalul instrument de propagandã al culturii, fiind cunoscutã doar de sefii Bisericii mondiale a lui Satan, ce pregãtesc grupuri de misionari propãvãduitori pe care-i trimit, în scopuri de prozelitism, în toate pãrtile lumii (inclusiv în Europa Centralã si de Est). Acolo unde ei sosesc, apar mîzgãlite pe clãdiri însemnul pentagramei, cranii sau nume de trupe rock sataniste. Luminita Tãsicã, cercetãtor la Institutul de Stiinte ale Educatiei, informa despre douã cazuri de elevi „satanizati“ petrecute în anul… 1986, care, desigur, fuseserã trecute sub tãcere. Oricum, în România, „înflorirea“ alarmantã a satanismului s-a constatat începînd cu anul 1993, prin douã importante filiere, una din Vest si, surprinzãtor, una din Est.

SRI atrage atentia Parlamentului despre pericolul satanist Ca sã nu vorbim numai noi, citãm dintr-un articol apãrut, acum cîtiva ani, în ziarul Adevãrul, sub semnãtura Gabrielei Stefan: „Conform datelor detinute de Serviciul Român de Informatii si de Ministerul de Interne, în Bucuresti si în 22 de judete, existã grupuri organizate de satanisti. Majoritatea sînt în stadiile 3 sau 4 de pregãtire, ceea ce implicã sacrificii de animale, însotite de acte de zoofilie. Existã, însã, si grupuri care au atins nivelul 5, ultimul stadiu de initiere fiind 7, pentru a cãrui atingere se pregãtesc intens cel putin sase lideri satanisti. Stadiul 7 de initiere presupune dovedirea fidelitãtii totale fatã de Satan, dovedite prin sacrificii umane: crimã sau sinucidere. Filierele prin care satanismul a penetrat România sînt Ungaria si Republica Moldova. Cel mai puternic impact l-au avut emisarii «Bisericii Satanei», proveniti din Ungaria, care, initial, si-au recrutat adeptii din Transilvania, dar, în prezent, influenta lor s-a extins la nivelul întregii tãri. Principalele grupãri si organizatii sataniste autohtone sînt: Îngerii Negri – Ploiesti, Ucenicii lui Satan – Botosani, Cultul Satanei – Bucuresti, Fiii lui Lucifer – Cluj, Fiii Satanici – Tîrgu Mures, Cavalerii Iadului – Galati, Satanis – Brãila. Satanistii folosesc o serie întreagã de simboluri specifice: crucea întoarsã, pentagrama cu chipul fiarei, numãrul satanic 666, crucea strîmbã etc. Adeptii cultului lui Satan îsi pun simbolurile pe monumente, cruci din cimitir, peretii institutiilor sau ale blocurilor de locuinte (…) În toate rapoartele anuale prezentate Parlamentului de cãtre SRI se atrage atentia asupra pericolului reprezentat de extinderea grupãrilor sataniste, respectiv recrudescenta actelor de bestialitate si violentã. Dovezile constau în faptul cã, invocînd numele lui Satan, tot mai multi adepti sînt gata sã comitã o crimã sau suicidul. Unul dintre cele mai socante omoruri, care a zguduit, practic, locuitorii Cãlãrasiului, a fost comis de cãtre Ionut Badea si Rãducu Bãnãteanu, doi liceeni, în vîrstã de 17 ani, care l-au asasinat pe colegul lor Alexandru Dãnilã. Satanistii asasini i-au aplicat victimei peste 30 de lovituri cu cutitul, dupã care – pentru cã acesta se încãpãtîna sã trãiascã – l-au sugrumat cu un siret. Organele de anchetã au stabilit cã omorul a fost premeditat, plãnuit pentru o zi de marti, 13, datã cu semnificatie aparte pentru satanisti“.

„Catavencu“ atrage atentia cã-i o „teapã“ Pe de altã parte, ca sã fim corecti, Academia Catavencu publicã un contraargument: „Ca în fiecare an, cînd ne e si nouã lumea mai dragã, apare raportul SRI, amenintîndu-ne cã de jur-împrejurul tãrii pîndesc, gata de interventie, sute de pericole; si, tot ca de obicei, se gãsesc cîteva ziare care sã preia imediat acel capitol cu pericolul satanist. Asa se face cã anul ãsta (1998)‚ «Adevãrul» a cãzut în plasã, anuntîndu-ne cã: «Adeptii lui Satan întunecã harta României». Asemeni SRI-ului, «Adevãrul» n-are altã treabã decît sã bage panica-n noi, pe motive cã tara se duce de rîpã din cauza celor cîtiva satanisti rãspînditi prin 19 judete. Cînd, în plus, pe «papa cel negru al satanismului» îl mai cheamã si Anton Szandor la Vey (deci e aproape ungur) ne e din ce în ce mai clar cã tot bozgorii vor sã ne corupã tineretul, si asta pentru cã nu ne pot lua Ardealul“. În urmã cu exact zece ani, un cotidian nemtean relata, cu lux de amãnunte, sub titlul „Îngerul negru mi-a cerut sã-mi omor prietena“, tentativa de omor a elevului R.P. care, cu numeroase lovituri de cutit, a încercat sã o ucidã pe O.A., în vîrstã de 17 ani. La interogatoriul luat de politisti, el a recunoscut cã este satanist si cã Satan i-a cerut sã-si ucidã prietena si sã dea foc cadavrului. Repetãm, fapta s-a petrecut acum zece ani, respectiv în 1996.

Membrii cercurilor sataniste au, fatã de grup, urmãtoarele „obligatii“: – sã adopte un comportament teribilist si dispretuitor, arogant, cu colegii, vecinii si cu propriii pãrinti; – sã poarte tinutã vestimentarã neagrã, cu ornamente macabre: cranii, schelete, oase încrucisate, din argint etc. – sã simpatizeze cu miscarea nazistã; – sã comitã fapte antisociale (bãtãi, scandaluri, violuri, ori chiar omoruri); – sã participe, în mod obligatoriu, la ritualurile de jertfã si la orgiile grupului de care apartin; – sã respecte jurãmîntul depus si sã se sinucidã la ordinul sefilor; – sã lupte pentru desfiintarea bisericii si statului. Vedem si noi cã e absurd, cã sunã ca dracul, ca un raport al SRI (chiar si asta este), dar realitatea a confirmat cã, dincolo de un limbaj oarecum tributar unor vremuri apuse, ce se zice e adevãrat.

În numãrul de mîine: Satanism la Iasi; Altarul satanist de sub Cub; „Ce înseamnã viata copilului meu, în comparatie cu puterea nesfîrsitã a lui Satan?“; Fanatismul cu tentã agresivã; Moartea „Fuhrer-ului“, Operatiunea „Lucifer“.

„Satan vrea sã guverneze în locul lui Dumnezeu“ (un dialog realizat, în 1996, cu pãrintele Galeriu) – Cine sînt acesti satanisti, pãrinte? – Credinta acestor eretici se îndreaptã spre adoratia unui idol pãgîn, de provenientã asiaticã probabil, investit cu unele puteri ale lui Satan cel din Biblie. Este, de fapt, un sincretism care a fost posibil datoritã necunoasterii Scripturii. Satan nu intentioneazã sã distrugã Universul, pentru cã, atunci, ar trebui sã se distrugã si pe sine. Nu vrea sã distrugã lumea, ci sã o guverneze el, în locul lui Dumnezeu. – Pãrinte, cine este, din punct de vedere teologic, Satan? – Creatia dintîi a lui Dumnezeu. În Biblie scrie cã Ziditorul a fãcut mai întîi cerurile. Or, în ceruri sînt îngerii. Satan a fost primul înger. – De unde i-a venit gîndul rãzvrãtirii? – Din orgoliu. – Si orgoliul? – Din admiratia fatã de propria lui strãlucire, fiindcã Domnul îl alcãtuise, într-adevãr, strãlucitor. Scrie Ezechiel, capitolul 28, 12/13, despre Satan: „Tu erai pecetea desãvîrsirii, deplinãtatea întelepciunii si cununa frumusetii. Stãteai în Eden, grãdina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu pietre scumpe. Fosta-i fãrã prihanã din ziua facerii tale, pînã cînd s-a încuibat în tine nelegiuirea“. – Dacã Dumnezeu a creat lumea de la începuturi, atunci de unde a venit rãul în ea? – Am sã vã rãspund… În primul rînd, Dumnezeu e numai „Da“, a fost, este si va fi „Da“. Pe cînd omul nu a existat mereu! A fost creat. El vine dinspre „Nu“ cãtre „Da“. „Nu“ este nimicul, neantul. El este un parazit al lui „Da“, asa cum rãul este un parazit al binelui, o boalã a acestuia. Satanistii vor sã se întoarcã la nu, adicã la nimic, la neant! De aceea, vor sã distrugã Universul, într-acolo îi împinge Satan, care vrea sã saboteze lucrarea lui Dumnezeu. Dar nu pot, fiindcã Domnul a pus în ei un suflet nemuritor. Atunci se sinucid… – Un mare pãcat… – Da, dar stiti de ce ? – Nu, nu stiu! – Vã spun eu. Dacã te sinucizi, nu te mai poti cãi. Cãinta este calea prin care ajungi la Dumnezeu. Sinucigîndu-te, îl pierzi definitiv pe Dumnezeu si posibilitatea de a ajunge a El. Asta si vrea Satan!…

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Macovei

    22 noiembrie 2020 at 7:11 AM

    Ce știre de rahat.cre”s”tomismul câți oameni a ucis?de ce nu scrieți și despre care”s”tinism?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Arhivă 2005-2017

Proces şi la Curte în cazul fraudelor de la postliceală

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au atacat sentinţa prin care s-au aplicat pedepse cu suspendare şi achitări ■ 19 din cei 96 de inculpaţi au uzat de calea de atac ■ 26 de lucrări au fost anulate de instanţa de fond ■ unii elevi nici nu treceau pe la şcoală, fiind plecaţi în străinătate ■ erau promovaţi contra unor sume de 1.000 de lei ■ unii profesorii-medici pătaţi completau în locul candidaţilor testele tip grilă ■

Procesul fraudelor de la postliceala sanitară continuă la Curtea de Apel Bacău după ce sentinţa instanţei de fond a fost atacată. Au declarat apel atît procurorii cît şi parte din inculpaţi, 19 din totalul din 96, profesori care şi-au pătat onoarea la corectarea tezelor, dar şi elevi care au cotizat pentru a deveni asistenţi medicali. Reamintim că Tribunalul Neamţ a aplicat pedepse cu suspendare, iar parte dintre cei deferiţi justiţiei au fost exoneraţi de răspundere penală, fiind achitaţi. 26 de lucrări ale elevilor „cotizanţi“ au fost anulate de instanţă, titularii rămînînd fără diploma care le atesta studiile. Acuzele de dare şi luare de mită nu au putut fi dovedite nici din probatoriu, nici din interceptări şi confruntări, astfel încît profesorii şi cei din comisia de examinare au fost inculpaţi numai pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale. În ceea ce priveşte alţi acuzaţi, ei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, iar cursanţii şcolii postliceale fiind inculpaţi pentru cumpărare de influenţă. Cele două părţi vătămate din dosar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Şcoala Posliceală Sanitară Piatra Neamţ, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Curtea de Apel Bacău va da în cauză o sentinţă definitivă. Conform actelor de urmărire penală, lanţul neregulilor pleca încă de intrarea în şcoală şi se termina la finele studiilor, cu examenul de certificare, unul care era de cele mai multe ori măsluit grosolan. Oamenii legii s-au sesizat despre nereguli în 2013, iar cercetările au durat aproape doi ani. Au ajuns în faţa judecătorilor membrii comisiilor de certificare a studiilor, diriginţii celor trei clase din Piatra Neamţ care au absolvit în 2013, secretarul unei postliceale din Roman, care în anul 2013 a scos ultima promoţie, apoi şi-a închis porţile, precum şi de mulţi din cei care au cumpărat bunăvoinţa profesorilor şi a medicilor şi au cumpărat o diplomă de asistent medical, deşi în unele cazuri chiar cei din comisia de examinare se minunau cît de neinstruiţi erau candidaţii. Acheta a relevat faptul că la postliceala din Roman succesul examenului era asigurat contra sumei de 1.000 de lei de persoană. În mod normal, taxa legal instituită era de 170 de lei, iar diferenţa pînă la 1.000 de lei însemna cumpărarea indulgenţei profesorilor examinatori. De toate demersurile s-a ocupat secretara unităţii, cea care strîngea banii de la cotizanţi, le spunea că această practică este valabilă de ani de zile şi că pentru cei care dau bani, poate rezolva problema examenului la Piatra Neamţ. Tot ea făcea drumurile la „judeţ“, unde era centru de examinare şi rezolva problema. Femeia le-a spus oamenilor legii că această taxă ilegală era de cînd lumea, că iniţial a fost mai modestă, dar că din 2009 rămăsese la pragul de 1.000 de lei. Din cei 34 de elevi înscrişi în promoţia 2010 – 2013, au venit la examenul de certificare numai 24, dar instanţa le-a anulat lucrările. Pentru unii, cursurile din cei trei ani au fost opţionale, nici măcar nu au trecut pe la şcoală fiind plecaţi la muncă în străinătate. Pentru majoritatea candidaţilor secretara le-a făcut rost şi de proiecte pe care le avea de la promoţiile anterioare. La Piatra Neamţ examenul de final costa mai puţin, cam 500 de lei. Ca orice examen şi cel de la postliceala sanitară era monitorizat audio şi video, aşa că anchetatorilor nu le-a trebuit decît niţică răbdare pentru a studia înregistrările. Aşa a ieşit la iveală că acolo unde toată comisia era „cumpărată“, medicii au muncit pe brînci, şi- au scos din poşete mai multe pixuri, au stabilit care este mai aproape de culoarea cu care s-a scris teza şi au trecut la treabă. La testele tip grilă erau întrebări care aveau unul, două sau chiar trei răspunsuri corecte. Corectorii au completat tot ce trebuia pentru note cît mai mari. Totuşi, mediciii care nu s-au lăsat cumpăraţi au rămas uimiţi de neştiinţa candidaţilor, catalogînd promoţia 2013 ca fiind cea mai slabă din istoria şcolii. La examenul din 2013 au fost un număr total de 212 candidaţi care au avut de susţinut proba scrisă şi proiectul. Dacă la cea de-a doua probă toţi au trecut cu brio, la teza scrisă, şapte candidaţi nu au reuşit să obţină minim nota 5. Din cei care au trecut însă, mulţi s-au bucurat de sprijinul comisiei de corectare, în unele cazuri modificările fiind evidente. În aceste condiţii, a fost dispusă o expertiză grafologică în urma căreia a ieşit la iveală că din totalul de 212 de teze, un număr de 113 prezintă modificări ale substanţei cu care s-a scris, dar nu s-a putut stabili dacă au făcut menţiunile pe foaie una, sau două persoane.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

DNA acuzã: finantãri penale la FC Ceahlãul

Știre publicată în urmă cu

în data de

• fostul primar Gheorghe Stefan a fost inculpat din nou, acum fiind vorba despre modul cum a fost finantat FC Ceahlãul • prin traficarea influentei ar fi obtinut de la o firmã aproape 10 miliarde de lei vechi • un alt dosar îi are în vizor pe un fost director ANL si pe fostul director de marketing al clubului, Iulian Boghian •

Fostul primar de Piatra Neamt pare sã nu mai iasã din vizorul procurorilor anticoruptie, fiind inculpat din nou zilele trecute pentru trafic de influentã. De aceastã datã pentru modul în care a fost finantat clubul de fotbal Ceahlãul. „La începutul anului 2010, inculpatul Stefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societãti comerciale cu activitate în constructii ca aceasta sã sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlãul Piatra Neamt cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma sã le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistrita privind un obiectiv de investitii avînd ca obiect lucrãri hidroenergetice pe rîul Siret“, conform unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. În schimbul banilor, Pinalti a promis cã va interveni pe lîngã functionarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat si care aloca fondurile necesare investitiei, pentru a se continua finantarea obiectivului amintit. „În temeiul solicitarii lui Stefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlãul SA Piatra Neamt în calitate de prestator si societatea cu activitate în constructii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate sapte contracte de reclamã si publicitate în temeiul cãrora au fost emise nouã facturi fiscale si a fost achitatã prin ordine de platã suma totalã de 998.000 lei, în conditiile în care nu exista nici un document privind executarea obligatiilor asumate de prestator“, conform DNA. Procurorii antocoruptie au început sã caute prin actele de la FC Ceahlãul, si dupã cauza recentã în care a fost trimis în judecatã Pinalti, în aceeasi zi, pe 22 decembrie 2017, un alt dosar a ajuns pe rolul Tribunalului Neamt. Acesta îi are în vizor pe Marian Iftimie – Nicorici, director general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, acuzat de trafic de influentã si Iulian Boghian, director în cadrul SC FC Ceahlãul SA Piatra Neamt, tot pentru trafic de influentã. „În cursul anului 2010, inculpatul Iftimie-Nicorici Marian, în calitate de director al Agentiei Nationale pentru Locuinte si inculpatul Boghean Iulian, director în cadrul SC FC Ceahlãil SA Piatra Neamt, i-au pretins administratorului unei societãti comerciale sã remitã cãtre SC FC Ceahlãul SA Piatra Neamt un procentaj de 5% din valoarea sumelor pe care societatea urma sã le încaseze de la Agentia Nationalã pentru Locuinte, în baza contractelor privind construirea unor imobile/locuinte aflate în derulare. Inculpatul Iftimie-Nicorici Marian a promis, în schimb, cã va interveni pe lîngã functionarii din subordine pentru ca plãtile catre respectiva societate comercialã sã nu fie întîrziate“, spun anchetatorii. Ca urmare a acestei solicitãri, la data 6 septembrie 2010, între Ceahlãul (în care Boghean Iulian îndeplinea functia de director de marketing) în calitate de prestator si o firmã administratã de aceeasi persoanã cãreia i se ceruse sponsorizarea, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contractul avînd ca obiect servicii de reclamã si publicitate în valoare de 112.900 euro. În temeiul acestui contract, în perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, beneficiarul a plãtit suma totalã de 61.709,96 (617 milioane de lei vechi) lei în temeiul a douã facturi fiscale ce atestau servicii care în realitate nu au fost prestate.

Mari datorii

În afarã de problemele penale care l-ar putea duce iar la închisoare, Gheorghe Stefan a fost obligat de diferite instante sã plãteascã mari sume de bani reprezentînd prejudicii. De exemplu, în dosarul Posta Românã el trebuie sã achite 422.138 lei si 35.306 euro, iar în dosarul Microsoft s-a dispus confiscarea a 3,99 milioane de euro. În cazul solutionat definitiv, „Bani pentru partid“, unde a fost condamnat la 3 ani de detentie, judecãtorii au dispus confiscarea sumei de 1,65 milioane de euro, iar pentru recuperarea altei pãrti de 2,35 milioane de euro, a fost pãstrat sechestrul asigurator pe bunurile detinute de Pinalti. În cauza spãlãrii de bani prin firma Strong Montaj, fostul primar de Piatra Neamt a pierdut o altã avere: „Dispune confiscarea de la inculpatul Stefan Gheorghe, în folosul statului, a sumei 3.031.365 lei, reprezentînd sumele dobîndite prin sãvîrsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia“, conform Tribunalului Neamt. Cauza este acum la Curtea de Apel Bacãu, acolo unde a fost contestatã hotãrîrea Tribunalului Neamt. În total, toate aceste sume adunate înseamnã 8,025 milioane de euro si 3,45 milioane de lei noi. La un curs mediu de 4,5 lei pentru un euro, la acest moment Pinalti a fost obligat la plata unor sume care totalizeazã circa 40 milioane de lei noi, sau altfel spus 400 miliarde de lei vechi. Si asta nu este tot pentru cã mai are alte procese, care nu au trecut încã de prima instantã.

Citește știrea

Arhivă 2005-2017

Martori la strania aparitie a unui obiect luminos pe cer

Știre publicată în urmă cu

în data de

• doi pietreni, la fel ca multe persoane din tarã, au observat pe cer un obiect luminos care se comporta ciudat • ei plecaserã la pescuit si au fost martorii aparitiei stranii în dimineata zilei de 26 decembrie • „Acum rememorez cele trãite si parcã am avut ceva fiori reci. Chiar i-am zis amicului: «Hai sã ne tinem de mînã, cã acum ne trag ãstia sus»“, spune Dragos Vintilã •

Dragos Vintilã, un pietrean de 38 de ani, îsi fãcuse planuri mari pentru ziua de marti, 26 decembrie. Împreunã cu un amic, a decis sã meargã la o partidã de pescuit la Sascut, cu barca, pe un lac de acumulare din zonã, cã de, poate, poate o fi cu noroc. Ulterior am aflat cã n-a fost sã fie prea spornicã iesirea (doar niste bibãnasi), dar ce le-a fost dat sã vadã în drum spre lac celor doi pietreni i-a marcat si cu sigurantã îsi vor aminti de întîmplare mult timp. Concret, au observat un straniu obiect luminos, foarte bine conturat pe cerul încã întunecat al diminetii, ei alãturîndu-se altor persoane din diverse zone ale tãrii care au vãzut acelasi lucru. De altfel, au si imortalizat aparitia cu telefonul mobil, realizînd cîteva fotografii, dar nu prea au iesit clare. Însã, imaginile care ilustreazã acest articol au fost realizate de un romascan, prieten cu unul dintre pietrenii mentionati, martor si el al fenomenului pomenit. Mai trebuie spus cã subiectul a fost extrem de comentat în presã, fie ea scrisã sau vorbitã, în ultimele zile si pe retelele de socializare. „Am plecat din Piatra Neamt în jur de 4.30 – 4.40 mergînd destul de încet, pentru cã aveam tractat peridocul cu barca. Dupã ce am trecut de Buhusi si Racova, cam pe la 5.30 am observat strania luminã de pe cer. De altfel, am vãzut-o de la depãrtare si ne tot întrebam ce putea fi. Ne-am dat cu presupusul, gîndindu-ne cã poate era lumina vreunui reflector puternic, de la o discotecã sau vreun club. Dar ceva nu era în regulã, nu putea fi o luminã venitã de jos, era ceva straniu. Chiar foarte straniu. Plus cã lumina dispãrea, dar rãmînea conturul perfect si se tot mãrea. Era ca o ceatã lãptoasã pe cer, doar într-un loc. Nu putea fi un fenomen meteo. Era ca o parã întoarsã. Cum ne apropiam tot mai mult de locul unde era localizatã pe cer, îsi mãrea forma. Am oprit si am fãcut fotografii, dupã care ne-am continuat drumul, trecînd pe sub ea. Acum rememorez cele trãite în dimineata de 26 decembrie si parcã am avut ceva fiori reci. Chiar i-am zis amicului: «Hai sã ne tinem de mînã, cã acum ne trag ãstia sus». Am mai mers un pic, lãsînd conturul ciudat în stînga noastrã si am oprit iar, dar lumina dispãruse la fel de straniu cum si apãruse. Tot ce am vãzut noi, cred cã a durat între 3 si 5 minute. Oricum, a fost o experientã unicã si nu am o explicatie despre ceea ce ar fi putut fi“, ne-a povestit Dragos Vintilã. A continuat spunînd cã în nici un caz nu a putut fi vorba despre vreo luminã proiectatã de la sol.

Declaratii care adîncesc misterul

Obiectul luminos neidentificat a fost vãzut, conform Digi24, în aceeasi dimineatã, de localnici din Vrancea, Bihor, Ilfov, de lîngã Bucuresti, dar si de la Roman, ei postînd pe retelele de socializare fotografii si filmulete. Si cam toti au arãtat cã misteriosul obiect, unii i-au spus minge de luminã, a dispãrut la fel de brusc precum apãruse si a lãsat în urmã o formã conicã, asemenea unei perdele de ceatã. Exact cum a relatat si Dragos Vintilã. Întrebat despre strania aparitie, celebrul Alexandru Mironov, realizator Digipedia, a declarat: „Sînt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeste ufologie, un fel de stiintã a OZN-isticii. Poate cã stiintã este mult spus. Este vorba de fenomene care se întamplã adesea. Se întîmplã si pe teritoriul României. S-ar putea ca o explicatie sã vinã de la ingineri care sã spunã: e o treaptã a unei rachete, e vorba de un proiectil de mari dimensiuni militar, cu care s-a fãcut un exercitiu. În urmã cu cîtiva ani, la Celiabinsk, în nordul Rusiei, un asemenea obiect ceresc a explodat. S-a dovedit cã era vorba de un meteorit care venea spre pãmînt. S-a frecat cu aerul, a explodat si s-a comportant ca o bombã. A spart toate geamurile din oras. Este vorba deci de fenomene de care nu mai trebuie sã ne speriem. Poate o sã stim odatã si odatã mai mult despre ele. Este clar însã cã din ce în ce mai des ele sînt observate. Atunci cînd raportãrile vin din mai multe pãrti despre un acelasi fenomen întîmplat la un acelasi moment, atunci este într-adevãr un fenomen care trebuie investigat“. Misterul în acest caz este dat si de faptul cã obiectul luminos apãrut în dimineata zilei de 26 decembrie nu a fost detectat de radare, dupã cum sustine Marius Ioan Piso, presedinte – director executiv al Agentiei Spatiale Române, într-o interventie la Digi24: Noi avem niste surse de informare foarte clare, cum ar fi Comandamentul Strategic al Fortelor Spatiale SUA. Existã un sistem si în Europa, care urmãreste aceste lucruri. Pînã si în România existã un sistem numit Allsky, fiind gestionat de astronomi si de amatori care urmãresc cerul. Mãrturisesc cã nici una din aceste surse nu a detectat nimic la acea orã. Nu a apãrut nimic. Cel putin noi nu am fost informati despre asa ceva“. Alte surse au avansat ipoteza cã a fost vorba despre o rachetã lansatã de agentia spatialã chinezã, cu cîtiva sateliti artificiali, sau cã obiectul observat ar fi o bucatã din statia spatialã chinezã Tiangong-1, care se presupune cã ar urma sã se prãbuseascã pe Terra la început de 2018. O altã variantã ar fi cã a fost un meteorit care s-a dezintegrat la intrarea în atmosferã. Dincolo de aceste declaratii si ipoteze care nu au lãmurit deloc subiectul, strania aparitie vãzutã si de cei doi pietreni si de alte persoane din tarã va rãmîne pentru ei tot la stadiul de straniu si nemaivãzut.

Citește știrea

Trending