Actualitate
Dosar de vaccinări fictive. O asistentă a cerut clemenţă la Tribunalul Neamţ

Asistenta medicală Elena Băhneanu, din localitatea Davideni, comuna Ţibucani, a solicitat magistraţilor înlocuirea detenţiei cu o măsură mai blîndă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar în dosarul unor vaccinări fictive.
Judecătorii au respins solicitarea inculpatei şi au admis cererea procurorilor de prelungire a mandatului.
„Respinge cererea formulată de avocatul ales (în substituire) al inculpatei B. E., de luare în subsidiar faţă de inculpată a vreuneia dintre măsurile preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.
Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, avînd ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpata B. E. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei B. E. cercetată pentru săvîrşirea complicităţii la infracţiunea de fals informatic, în formă continuată (484 de acte materiale) aflată în arestul IPJ Bacău, în temeiul M.A.P. nr. 30/UP din data de 08.02.2022 emis de Tribunalul Neamţ, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 09.04.2022, pînă la data de 08.05.2022, inclusiv“, conform Tribunalului Neamţ.
Decizia instanţei de fond a fost contestată de inculpată. Bahneanu este ultima care a ajuns în arest, pe 8 februarie, în timp ce restul de cinci arestări din aceeaşi cauză au avut loc la jumătatea lunii ianuarie.
A mai fost încarcerată Adina Alungulesei, medic de familie la Ţibucani, Cristina Macovei, medic de familie la Taşca, Daniela Bejan, medic de familie la Ciohorani, Iaşi, Aida Zabulic, asistentă medicală la Centrul de permanenţă Urecheni şi un intermediar din Urecheni, Dragoş Archir.
Aceştia din urmă au fost puşi sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals informatic, complicitate la dare de mită, complicitate la fals informatic şi luare de mită. Dosarul a fost deschis de anchetatori în luna octombrie 2021, în vizor fiind activitatea unor cadre medicale din centre de vaccinare, care ar fi solicitat şi primit sume de bani de la persoane care doreau să intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva covid, fără ca doza să fie administrată în realitate.
Pe 12 ianuarie, în cadrul activităţilor din această anchetă au fost efectuate un număr de 25 de percheziţii la locuinţele şi cabinetele unor medici din Neamţ şi Iaşi. Surse oficiale au confirmat faptul că un certificat de vaccinare măsluit era achiziţionat cu sume cuprinse între 100 şi 250 de euro, astfel că în urma descinderilor imobiliare anchetatorii au ridicat nu doar înscrisuri doveditoare ci şi sume de bani în cuantum de aproximativ 120.000 de euro.
Cercetările vizează aspecte de natură infracţională săvîrşite începînd cu jumătatea anului 2021 şi pînă în ianuarie 2022 de către medici şi asistenţi medicali. În unele cazuri beneficiarii au obţinut certificatul de vaccinare fără să se prezinte la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

-
Prima pagină2 zile,
Tanti auguri, Ionel Arsene, come stai?
-
Actualitateo săptămână,
George Lazăr, președinte PNL Neamț: „103 miloane de euro vor fi alocate prin PNRR pentru sistemul de educație timpurie!
-
Actualitate2 săptămâni,
Cătuşe pentru că a incendiat casa vecinului. Doi bărbaţi au suferit arsuri
-
Actualitate6 zile,
Coliziune între un autoturism şi un TIR. Victimă o tânără de 25 de ani
-
Actualitate5 zile,
Conferinţă de presă „apă de ploaie” la PSD Neamţ. S-a comunicat tot, dar nu s-a zis nimic
-
Actualitate2 săptămâni,
Arsene, condamnat definitiv, căutat de poliţişti. Conform unor informaţii neoficiale a fugit în Italia
-
Actualitateo săptămână,
Condamnarea și fuga lui Arsene, ce zic pesediştii nemţeni. Şeful interimar, chemat la Bucureşti. Unii iritaţi, alţii… nostalgici
-
Actualitate2 săptămâni,
UPDATE: Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene – 6,8 ani de puşcărie